Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σε ύφεση από το πρωί η πυρκαγιά στη Σάμο. Μάχη όλο το βράδυ με τις φλόγες.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά -η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, στη Σάμο. Χερσαίες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο νησί προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Απόστολος Γεροκώστας, η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί παρά τους δυνατούς και οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην περιοχή του Λιμνιώνα, προκειμένου να ανακόψουν τη φωτιά που καίει σε μία χαράδρα.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρλοβασίου Π.Λυμπέρη, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε τη νύχτα, αλλά τώρα η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με χθες.

Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα ήταν η δεύτερη μέσα σε μόνο λίγες ημέρες, και για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Μαραθόκαμπος και το Καρλόβασι.

Οι φλόγες έφθασαν απείλησαν σπίτια και ξενοδοχεία, τα οποία εκκενώθηκαν. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν υπήρξαν, ωστόσο, ζημιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: