Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Πολλά βήματα πίσω


Ενα βήμα μπροστά πιστεύαμε ότι έκανε ο φετινός Ολυμπιακός με τα όσα έγιναν στις μεταγραφές αλλά, όπως αποδείχτηκε, αρκούσε μία μέτρια ομάδα σαν τη Μακάμπι για να μας γυρίσει πολλά βήματα πίσω.


Η παθητική τακτική του Λίνεν στο πρώτο παιχνίδι (για το πρώτο ημίχρονο) είχε συνέχεια στη σημερινή βραδιά, με αποτέλεσμα μία ομάδα επιπέδου Β’ Εθνικής Ελλάδας να φαντάζει ....Μίλαν απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ενα ημίχρονο σπατάλησε ο Γερμανός με την ίδια, αποτυχημένη λογική του «δεν παίζω μπάλα αλλά παρακολουθώ τους άλλους» και  το αποτέλεσμα ήταν – δικαίως – καταστροφικό.
Οταν δίνεις δικαιώματα στην οποιαδήποτε ομάδα να επιτεθεί (λέγοντας «οποιαδήποτε» εννοώ μία που να είναι ....καλύτερη της Μπέσα), τότε μην περιμένεις να περάσεις ήσυχο βράδι.
Απλό και λογικό διότι καμμία Μακάμπι δεν μας χρωστά να κάθεται να παίζει παθητικά.
Λες και ο  Λίνεν δηλαδή,  νόμιζε  ότι οι ομάδες αυτές θα έμεναν «έκθαμπες» από τα αστέρια του Ολυμπιακού..
Οταν δεν παίζεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όταν δεν δείχνεις από νωρίς ποιο είναι το «αφεντικό» στο κάθε παιχνίδι, τότε δεν θα σε ...σεβαστεί ούτε η Μακάμπι αλλά ούτε και η Λάρισα, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος κλπ. Και το σημερινό πρώτο ημίχρονο, όπως και εκείνο του Καραϊσκάκη, μας δείχνει ότι αυτός που ΔΕΝ δείχνει να αντιμετωπίζει τα ματς κατάλληλα είναι ο Γερμανός.
Βέβαια, ο Λίνεν και οι δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν την κάθε επιλογή (βλέπε παλιές ιστορίες Κετσπάγια) αναπαράγουν συνέχεια το «παραμύθι» για τους παίκτες που δεν είναι έτοιμοι να παίξουν, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις παράλογες επιλογές του εκάστοτε προπονητή.
Ιμπαγάσα και Τοροσίδης εξέθεσαν τον Γερμανό. Δυστυχώς όμως τις επιλογές αυτές τις πλήρωσε  το γνωστό θύμα, ο Ολυμπιακός.

Και τώρα τι;

Ο αποκλεισμός αυτός θα ήταν καλό να είχε περιοριστεί στο πληγωμένο μας γόητρο και μόνο. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι...

Τέσσερα με πέντε εκατομμύρια ευρώ πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων σήμερα το βράδι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για τα λεφτά που επένδυσε και που ....του ζητάμε να επενδύσει για αμυντικούς χαφ.

Γιατί τώρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έχει έρθει ήδη «στο αμήν» ώστε να του λέμε για ενίσχυση της ομάδας...

Επιπλέον, αυτό που είναι αρκετά ανησυχητικό είναι το ότι στο τέλος του μήνα, η ομάδα θα ξεκινήσει το δυσκολότερο ταξίδι της από το Καυταντζόγλειο και δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος που να είναι αισιόδοξος για την πρεμιέρα και τη συνέχεια...

Το σύνολο αυτών των παικτών είναι φανερά ανέτοιμο για οποιοδήποτε αγώνα στοιχειώδους σοβαρότητας και ο Λίνεν μπαίνει σε ισχυρό καθαστώς αμφισβήτησης. Αρα;
Αυτό που καίει περισσότερο τη φετινή προσπάθεια της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Σωστό ή λάθος, αυτός είναι ο σκοπός ώστε να αλλάξει η πορεία.

Αν ΔΕΝ είναι έτοιμη η ομάδα για αγώνες με ομάδες τύπου Μακάμπι, τότε ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ότι δεν θα είναι έτοιμη ούτε στο τέλος Αυγούστου. Κι ο Θεός βοηθός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: