Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μία ακόμη βλάβη των αεροσκαφών VIP της Luftwaffe.ΔΡΑΜΑΤΙΚΈΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.





Δραματικές στιγμές έζησε στο Κίεβο της Ουκρανίας ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας κ. Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU), όταν το σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου που τον μετέφερε, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η γήρανση του αεροπορικού στόλου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε μια βδομάδα δύο περιστατικά.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) χρειάστηκε να διακόψει ένα ταξίδι με προορισμό την Ασία, στο αεροδρόμιο του Κιέβου. Ο κ.Guttenberg πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Κίεβο, και συνέχισε το ταξίδι του το απόγευμα με ένα δεύτερο αεροπλάνο που πέταξε από την Γερμανία.

Ένα άλλο αεροσκάφος της καγκελαρίου Angela Merkel (CDU) είχε την ίδια τύχη, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της για τις γερμανο-ρωσικές διαβουλεύσεις στο Yekaterinburg, αναγκάστηκε να προσγειωθεί και πάλι στο Κίεβο, ενώ το αεροπλάνο πετούσε με προορισμό την Κίνα. Η καγκελάριος ήταν σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι της με ένα δεύτερο αεροπλάνο.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα πλήθος των βλαβών με τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Η Μέρκελ δήλωσε ότι την άνοιξη του 2009 ήρθε πολύ αργά για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επειδή το αεροσκάφος που την μετέφερε χρειάστηκε να προσγειωθεί λόγω μιας βλάβης του κινητήρα στο Ανόβερο.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης των αεροσκαφών VIP της Luftwaffe είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τον Μάρτιο, η Lufthansa παρέδωσε το πρώτο Α319 της Airbus, με 44 θέσεις, στην Luftwaffe. Ένα ακόμη αεροπλάνο θα ακολουθήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, προς το τέλος του έτους θα παραληφθεί ένα A340 με 124 θέσεις. Ένα δεύτερο αεροσκάφος αυτού του τύπου πρέπει να παραδοθεί το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τέσσερα αεροσκάφη της Bombardier, του μεγέθους Global Challenger 5000.



www.merkur-online.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: