Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η "μεγάλη μαγκιά" του Ρόμενταλ κατά την άφιξή του στο Ελ.Βενιζέλος που εξέπληξε τους πάντες! (video)



O Ντένις Ρόμενταλ, κέρδισε τις καρδιές όλων, λίγα μόλις λεπτά αφού πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Απέδειξε αμέσως, πριν καλά-καλά τον γνωρίσουμε, το τι ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι, αλλά και ότι μάλλον, θα δεθεί πολύ γρήγορα με την οικογένεια του Ολυμπιακού.

H ώρα ήταν γύρω στις 6:30 το απόγευμα και ο Ρόμενταλ έχει πάρει το δρόμο προς το αυτοκίνητο που τον περίμενε. Ξεπροβάλοντας από την πόρτα με κατεύθυνση προς το μέρος των τηλεοπτικών συνεργείων, αλλά και του κόσμου που τον περίμενε, ο ψυχρός Σκανδιναβός "φοράει" ένα πλατύ χαμόγελο (πρώτη μεγάλη έκπληξη), χαζεύοντας αμήχανος τον πανικό που συνέβαινε εκείνη την ώρα για χάρη του, χαιρετώντας και δείχνοντας να το απολαμβάνει.

Το ταξίδι ήταν κουραστικό, η θερμοκρασία εκείνη την ώρα είχε χτυπήσει κόκκινο, καμεραμάν, δημοσιογράφοι και κόσμος, τον είχαν περικυκλώσει, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο "στριμοξίδι και ποδοπάτημα", με έπαθλο ποιός θα τον πλησιάσει πρώτος, με τα εναπομείναντα μέτρα μέχρι την πόρτα του αυτοκινήτου να μοιάζουν στον Ντένις... χιλιόμετρα.

Μετά από πολύ ταλαιπωρία και αφού έσταζε από ιδρώτα, ήρθε η λύτρωση. Κατάφερε και μπήκε στο αυτοκίνητο. "Επιτέλους", σκέφτηκε μόλις έκατσε αναπαυτικά στο ευρύχωρο κάθισμα. Ξαφνικά όμως το βλέμα του, πέφτει έξω από το τζάμι, όπου ένας νεαρός φίλαθλος ζητούσε απεγνωσμένα μια φωτογραφία μαζί του. Δεν ήταν όμως ένα τυχαίο παιδί. Ήταν ένα παλληκαράκι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ρόμενταλ ξαναβγαίνει από το αυτοκίνητο και ποζάρει με ευχαρίστηση και καμάρι, σκύβοντας στο μικρό θαυμαστή του. Η φωτογραφία-μύθος για τον πιτσιρικά είχε τραβηχτεί.

Kάποιοι θα πουν, σιγά τόσο φοβερό ήταν; Ναι ήταν φοβερό, κάτω από τις συνθήκες που έγινε αυτή η πράξη, από έναν άνθρωπο που μόλις πάτησε το πόδι του σε μια ξένη χώρα, με την "πάστα" της χώρας προέλευσής του (Δανία), να μην φημίζεται για την ιδιαίτερη θέρμη της, αλλά στην τελική και σκασίλα του τώρα να βγει φωτογραφία με έναν που βρέθηκε στο διάβα του, μετά από όλη την ταλαιπωρία που είχε υποστεί.

Άλλωστε πιστεύω ότι ελάχιστοι παίκτες στην Ελλάδα θα το έκαναν αυτό, αφού πολλοί από δαύτους "την βλέπουν κάπως πολεμικά" και μανουριάζουν ακόμα και όταν τους αποθεώνουν. Ο Ρόμενταλ από αυτή και μόνο την "λεπτομέρεια" έδειξε ότι εκτός από τεράστιος παίκτης είναι και τεράστιος άνθρωπος, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία της Ολυμπιακής οικογένειας και θα αντικαταστήσει επάξια τον προκάτοχο της θέσης που θα παίξει, ο οποίος ήταν και εκείνος εκτός από ασύληπτος παίκτης, ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά.



Πριν αρκετές ημέρες, σε εντελώς ανύποπτο χρόνο, άνθρωπος από το πολύ στενό περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, μας είχε εκμυστηρευτεί ότι " ο Βαγγέλης δεν θα διαλέξει παίκτες με μοναδικό κριτήριο την αγωνιστική τους αξία, αλλά μετράει και χαρακτήρες, αυτό κάνει και στις δουλειές του και παντού". Δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε, σε μια περίοδο που όλα είναι μπίζνες, χρήμα, συμφέρον και τίποτα άλλο.

Η πρώτη επιβεβαίωση για την διαφορετικότητα στην σκέψη του Μαρινάκη, ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, όταν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη, εντελώς αυθόρμητα και μπροστά στις κάμερες ανέδειξε κάποιες πτυχές του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Η δεύτερη επιβεβαίωση ήρθε στο αεροδρόμιο με την κίνηση του Ρόμενταλ. Γιατί από τον Καμορανέζι στον Ρόμενταλ επιλογή του Μαρινάκη ήταν να πάμε. Αυτός το διάλεξε. Να μην πούμε και για το χαρακτήρα του Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι πού χαμηλών τόνων και σεβαστικό παιδί, σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών συμπαικτών του που έχουν να λένε ότι ουδέποτε δεν δημιούργησε ούτε υποψία προβλήματος.

red news

Δεν υπάρχουν σχόλια: