Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, προερχόμενο από τιςτουρκικές ακτές, με τριάντα τρεις αλλοδαπούς (19 άνδρες, 7 γυναίκες και 7 παιδιά), χωρίς νόμιμα έγγραφα, καθώς και τον 37χρονο επίσης αλλοδαπό διακινητή τους, εντοπίστηκε σήμερα στις 00.30, από τα πληρώματα δύο πλωτών περιπολικών του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. από Άκρα ΑΓΡΙΛΙΑΣ Λέσβου.

Οι παράνομοι μετανάστες και ο διακινητής συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις, ενώ το μηχανοκίνητο σκάφος, παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων, κατά την ρυμούλκησή του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.


Τρεις οδηγοί φορτηγών με προορισμό την Ιταλία, ηλικίας 31, 46 και 50 ετών, ο πρώτος εκ των οποίων αλλοδαπός, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, σε τρία περιστατικά, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από το λιμενικό, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, επιμελώς κρυμμένους μέσα στα φορτία τους, συνολικά 16 αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, μαζί με τον 46χρονο, συνελήφθη και μία αλλοδαπή ηλικίας 50 ετών, που επέβαινε στο φορτηγό ως συνοδηγός.


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό του λιμενικού, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό την Ιταλία, τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο, βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στα ημιαξόνια δύο φορτηγών , χωρίς νόμιμα έγγραφα, ενώ ο τρίτος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: