Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΠΥΡΑ ''ΝΕΔΑ'' ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.



Στα ψυγεία η “Νέδα” και ζητά... γνωριμίες Η μεσσηνιακή μπίρα “Νέδα” βρίσκεται ήδη στα ψυγεία αρκετών καταστημάτων, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα τους καταναλωτές, καθώς οι περισσότεροι είτε δεν τη γνωρίζουν είτε επηρεασμένοι από τη διαφήμιση παραγγέλνουν τις μάρκες των πολυεθνικών εταιρειών.

Οσοι από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, με τους οποίους μίλησε η “Ε”, δεν έχουν τη μεσσηνιακή “Νέδα”, εξέφρασαν την πρόθεση να την εντάξουν στον κατάλογο με τις μπίρες που προτείνουν στους πελάτες τους. Οι περισσότεροι μάλιστα επιχειρηματίες τόνισαν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα γευστική μπίρα... που είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει τους καταναλωτές.

Η Γωγώ Καραμπάτου δε θα μπορούσε να μην έχει στη “Μυλόπετρα” την μπίρα “Νέδα”, εφόσον είναι γνωστό ότι η επιχείρηση στηρίζει τα τοπικά προϊόντα. «Εχουμε την μπίρα “Νέδα”», λέει, «αλλά είναι καινούργιο προϊόν και δεν έχει μεγάλη απήχηση. Εμείς πάντως την προτείνουμε».

Ο Παύλος Κατσιρέας, υπεύθυνος στο “Elite Restaurant”, μας είπε: «Προσπαθούμε να προβάλλουμε τα μεσσηνιακά προϊόντα, γι‘ αυτό και τα βάζουμε στο εστιατόριο και τον μπουφέ. Μας ενδιαφέρει η μπίρα “Νέδα” και θέλουμε να την εντάξουμε στον κατάλογο με τις μπίρες, όπως έχουμε κάνει άλλωστε με τα μεσσηνιακά κρασιά».

Ο Κώστας Ανδριανόπουλος, διευθυντής του ξενοδοχείου “Elektra Hotel & Spa”, αναφέρει: «Μας ενδιαφέρει να υπάρχει η επιλογή μιας τοπικής μπίρας στο pool barrestaurant του ξενοδοχείου μας. Από την πλευρά μας ενδιαφερόμαστε πολύ - και μάλιστα έχουμε προτείνει να οργανώσουμε μια βραδιά αφιερωμένη στην μπίρα “Νέδα” για να τη γνωρίσει και ο κόσμος».

Η Μαρία Βασιλειάδη έχει μεζεδοπωλείο μαζί με το σύζυγό της Νίκο. «Οχι μόνο έχουμε μπίρα “Νέδα”, αλλά κάνει και καλή κατανάλωση», μας λέει και προσθέτει: «Ο κόσμος χρειάζεται να τη μάθει για να την προτιμήσει». Ο Θεόδωρος Ζούζουνας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Ελλάς“, είναι επίσης από τους επιχειρηματίες που έχουν την μπίρα “Νέδα”. «Την έχουμε βάλει τον τελευταίο μήνα. Είναι καλή μπίρα, αλλά ο κόσμος δεν τη γνωρίζει ακόμα και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση».

Ο Κώστας Μούντανος είναι ιδιοκτήτης του “Ναυτίλος restaurant-cafe”, και από τους επιχειρηματίες που έχουν στον κατάλογό τους μπίρα “Νέδα”. «Την έχω αλλά η κατανάλωση που κάνει είναι περιορισμένη. Εμείς πάντως σαν μεσσηνιακό προϊόν το υποστηρίζουμε, γιατί έτσι στηρίζουμε τον τόπο μας».

Ο Παναγιώτης Μάλαμας έχει τα “Μαλαμάκια“ και ενδιαφέρεται να βάλει την μπίρα “Νέδα“ στην ταβέρνα του. «Εχουμε έρθει σε επαφή με την εταιρεία και περιμένουμε να μας τη φέρουν», λέει. «Αλλωστε πρόθεσή μας είναι να στηρίζουμε τα μεσσηνιακά προϊόντα». Το εστιατόριο του Μιχάλη Καννά δεν έχει προς το παρόν μπίρα “Νέδα”, αλλά όπως μας είπε ο ίδιος: «Ως τοπικό προϊόν μάς ενδιαφέρει και κάνουμε ενέργειες για να μπει στον κατάλογο με τις μπίρες. Εξάλλου, υπάρχουν και πελάτες που μας τη ζητάνε».

Ο Δημήτρης Ντεστάκο έχει το εστιατόριο “Da Francesco” και μας λέει για τη “Νέδα”: «Είμαστε στη διαδικασία των επαφών για να τη βάλουμε στο εστιατόριο. Και πρέπει, γιατί είναι τοπικό προϊόν και θα πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι. Προσωπικά, μου αρέσει και ως μπίρα, απλά ο κόσμος δεν την γνωρίζει».

Η Κωνσταντίνα Γεωργούντζου έχει το εξοχικό κέντρο “Ρομάντζα”. Είχε στον κατάλογό της την μπίρα “Νέδα“ όταν ονομαζόταν “Messina” και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “πολύς κόσμος δε γνωρίζει την αλλαγή της ονομασίας”. Ο Παναγιώτης Μπούνας είναι ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Γιάννιτσα” και μας είπε ότι «στην πορεία, που ο κόσμος θα τη γνωρίσει και θα τη ζητάει, θα βάλουμε κι εμείς μπίρα Νέδα». Τέλος, η Αριάδνη Χερσονιωτάκη που έχει την ταβέρνα “Αριάδνη“ ανέφερε: «Δεν έχω μπίρα “Νέδα” γιατί ο κόσμος δεν την γνωρίζει ακόμα, αν και είναι καλή μπίρα. Ο κόσμος πρέπει να τη μάθει για να τη ζητάει».

dimos-nestoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: