Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΕΡΑ!






Συμφωνία  με Λίβερπουλ για Ριέρα!

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Άλμπερτ Ριέρα είναι ραγδαίες και όλα δείχνουν πως το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού είναι έτοιμο να... σκάσει!

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μέσου έναντι τεσσάρων εκ. ευρώ, ενώ αν ο πειραϊκός σύλλογος θελήσει να αποκτήσει το 100% του ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να καταβάλλει ακόμα δύο εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2011.

Πλέον, απομένει η συμφωνία με τον διεθνή άσο για τους όρους της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο 28άχρονος (15/4/1982) αριστερός μέσος βρίσκεται στην Ελβετία, όπου προετοιμάζεται η Λίβερπουλ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι κόκκινοι διανύουν τη δεύτερη ημέρα στο προπονητικό κέντρο του Μπαντ Ραγκάζ. Άνθρωποι του Ολυμπιακού θα έχουν συνάντηση με τον Ισπανό "καλλιτέχνη της μπάλας" στην Ελβετία προκειμένου να επιτευχθεί οριστική συμφωνία και να ολοκληρωθεί η σπουδαία μεταγραφή.

Ο Ριέρα είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και εκτός απροόπτου η πειραϊκή ΠΑΕ θα καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Όπως γίνεται αντιληπτό, ύστερα από ένα χρόνο, οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τον τεράστιο, μεγάλο αρχηγό, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αποκτώντας εν ενεργεία Ισπανό ποδοσφαιριστή, στα 28 του χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, όμως ακόμα δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες και δεν έχουν πέσει οι υπογραφές.

Η Λίβερπουλ για να παραχωρήσει τον Ισπανό ποδοσφαιριστή απαίτησε το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να προσφέρει 3,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια ανέβασε την προσφορά του στα 4 εκατ. ευρώ. Από πλευράς των "ερυθρολεύκων" τις διαπραγματεύσεις έκανε ο Σωκράτης Κομνηνάκης, ο οποίος ταξίδεψε στο Λονδίνο και συναντήθηκε με παράγιοντες του αγγλικού συλλόγου.


Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βλέπει θετικά τη μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους» και απομένει να ανακοινωθεί επίσημα η μετεγγραφή. Ο Ριέρα αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτση, επιθετικά χαρίσματα και προορίζεται για βασικός.

Ο Ριέρα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μαγιόρκα το 2000 με την οποία σε τρία χρόνια έπαιξε σε 44 ματς (6 γκολ). Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπορντό, όπου από το 2003 έως το 2005 αγωνίστηκε σε 53 παιχνίδια (4 γκολ). Το καλοκαίρι του 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό της Εσπανιόλ για τρία χρόνια (72 ματς, 8 γκολ), ενώ το 2006 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι (15 συμμετοχές, 1 γκολ). Το 2008 πήρε μετεγγραφή στη Λίβερπουλ και συνολικά φόρεσε τη φανέλα της σε 40 αγώνες (3 γκολ).

Στο μεταξύ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς βρίσκεται στη Ρώμη προκειμένου να συζητήσει με τη Λάτσιο για την περίπτωση του Πασκουάλε Φότζια. Ο 27χρονος Ιταλός αγωνίζεται σε θέση αριστερού χαφ και στη Λάτσιο ανήκει από το 2006 έχοντας συμμετάσχει σε 56 ματς (4 γκολ). Το 2007 έπαιξε δανεικός στη Ρετζίνα και την επόμενη σεζόν με το ίδιο καθεστώς στην Κάλιαρι. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Τρεβίζο το 2000 και τρία χρόνια αργότερα πήρε μετεγγραφή στην Έμπολι, ενώ στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Μίλαν αλλά παραχωρήθηκε στις Κροτόνε και Άσκολι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: