Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σοκ στην Καλαμάτα με τον Ρικάρντο Βίγια



Παραλίγο τραγωδία με θύμα το νεαρό Ισπανό ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων της Καλαμάτας, Ρικάρντο Βίγια! Το βράδυ της Τρίτης λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής μαζί με τον συμπαίκτη του στην ομάδα Νέων, τον Αλέξη Παινέση, θέλησαν να πάνε βόλτα. Αμφότεροι βρίσκονταν σε εξαιρετική

ψυχολογική κατάσταση, αφού είχαν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και όλα έδειχναν πως ήταν θέμα εβδομάδων να πάρουν ευκαιρίες με την ανδρική ομάδα.
Ο Βίγια για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, έπεσε θύμα της κακοτεχνίας του ανελκυστήρα της οικείας του και το πόδι του μπλέχθηκε μεταξύ ορόφου και ασανσέρ.
Στη συνέχεια ο Έλληνας συμπαίκτης του σε καθεστώς σοκ, αφού ο Ισπανός ήταν αιμόφυρτος και σε πολύ κακή κατάσταση, επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό του συλλόγου, Βασίλη Μαλαφέκα, ο οποίος έσπευσε αμέσως για να βοηθήσει. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ωστόσο οι γιατροί που βρίσκονταν εκεί ήταν αδύνατο να κάνουν κάτι και αποφασίστηκε η γρήγορη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μετά και από παρέμβαση του Καλαματιανού γιατρού, Θανάση Μητσέας, ο οποίος διέκρινε πρόβλημα στα αγγεία!
Ξημερώματα Τετάρτης βρισκόταν ήδη στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα άρχισε μία εξάωρη πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου οι γιατροί να προλάβουν τη θρόμβωση και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία του αίματος. Η επέμβαση ήταν πετυχημένη, ωστόσο ο Βίγια παραμένει στη μονάδα αυξημένης φροντίδας και αυτό διότι δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα σωθεί το πόδι του. Κατά τα άλλα η υγεία του δεν κινδυνεύει, αλλά πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν έχει μελετηθεί ακόμη η ζημιά στους συνδέσμους, στους μυς και φυσικά στα οστά, καθώς προείχε η ίαση του κυκλοφορικού. Όταν το παιδί βγει από την εντατική θα γίνει μαγνητική για να αποσαφηνιστεί η υπόλοιπη ζημιά!
Ο Ρικάρντο Βίγια ενδεχομένως να μην παίξει ξανά μπάλα στη ζωή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι θεωρούταν το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας Νέων της Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: