Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

"Ανοδική τάση της πανδημίας στην Ελλάδα"

Νέα στοιχεία για τη γρίπη έδωσε ο ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ευσταθίου είπε πως "Έχουμε διπλασιασμό όλων των δεικτών παρακολούθησης της νέας γρίπης» ενω η διοικητής του ΕΚΕΠΥ στη Β. Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου είπε πως ο ιός έχει μεγάλη δραστηριότητα - ποσοστό 65% - στη Β. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
* 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών απο τη νέα γρίπη (δύο δεν είχαν καμία προηγούμενη ασθένεια).
* 28 άτομα νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 13 είναι σε κρίσιμη κατάσταση). Ανάμεσά τους υπάρχουν δύο παιδιά και μία έγκυος. Τα περισσότερα από τα περιστατικά που νοσηλεύονται έχουν είτε παχυσαρκία στη νοσογόνο της μορφή, είτε πρόκειται για υπέρβαρους.
* Νοσηλεύονται περίπου 21 περιστατικά με πνευμονία, σε όλη τη χώρα.
* Την Παρασκευή έκλεισαν 99 νηπιαγωγεία, 71 δημοτικά, 28 λύκεια, 28 γυμνάσια και 423 τμήματα διαφόρων σχολείων.

Ο κ. Ευσταθίου υπενθύμισε οτι απο τη Δευτέρα ξεκινάει η τρίτη φάση του εμβολιασμού. Θα μπορούν να εμβολιαστούν παιδιά από έξι μηνών και πάνω, οι ενήλικες μέχρι 50 ετών καθώς και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, που μέχρι τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου ο κ. Ευσταθίου απάντησε:
«Εξήντα-πέντε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί. Δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα σοβαρό πρόβλημα σαν ανεπιθύμητη ενέργεια, παρά μόνο μικρές κοκκινίλες, τοπικός πόνος, κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτό το τεράστιο νούμερο. Στην Ευρώπη, την Αγγλία και τη Σουηδία έχουν γίνει οι πρώτες στατιστικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: