Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Περισσότερα από 55 άτομα εμπλέκονται σύμφωνα με την αστυνομία στην δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω internet που είχε απλώσει τα "πλοκάμια" του σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια μετά από πολύμηνες έρευνες σε 16 πόλεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων. Από τους κατηγορουμένους, εντός των ορίων του αυτοφώρου συνελήφθησαν 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κράτησε τέσσερις μήνες και έφερε την κωδική ονομασία "Τσάρλι". Στο πλαίσιό της έγιναν έρευνες σε 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ από την ψηφιακή ανάλυση εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 158 Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου και από την ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη 55 χρηστών οι οποίοι διακινούσαν στο διαδίκτυο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική επαφή με ενηλίκους.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, σε μερικές περιπτώσεις, η αγριότητα ήταν πρωτοφανής που άφησε άφωνους τους ίδιους αλλά και τους εισαγγελείς που συμμετείχαν στις έρευνες. Έως τώρα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει 88 δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, 8 φορητούς Η/Υ, πλήθος ψηφιακών δίσκων συνολικής χωρητικότητας 50 χιλιάδων gigabyte, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ιντερνέτ με σκοπό την ανταλλαγή και τη διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είχαν εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους ένα ειδικό πρόγραμμα και είχαν τη δυνατότητα ενώ έλλειπαν από το σπίτι τους να συνεργάζονται με άλλους παιδόφιλους και να κατεβάζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: