Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΣΑ "ΣΟΦΟ", "ΤΕΟ" Το ντέρμπι της... εξιλέωσης

Image
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του δεν θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού


Η νίκη στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Α1 (Κυριακή 29/11, 10μ.μ., ΣΚΑΪ) με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μονόδρομο για τον Ολυμπιακό που θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά κυρίως να ξεπεράσει την αποτυχία της περασμένης Πέμπτης κόντρα στην Παρτιζάν.

Στην "ερυρθόλευκη" δωδεκάδα θα βρίσκονται οι Σοφοκλή Σχορτσανίτης και τον Θοδωρής Παπαλουκάς, που στην τελευταία προπόνηση έδειθξαν έτοιμοι να αγωνιστούν, ενώ το "παρών" θα δώσει και ο Τζος Τσίμλντρες παρά την απώλεια του πατέρα του, εξαιτίας της οποία θα αναχωρίσει μετά το ντέρμπι για τις ΗΠΑ. Αντίθετα, ο Βον Ουέιφερ θα πρέπει να περιμένει για να ζήσει αγωνιζόμενος το πρώτο του ντέρμπι μιας και αντικαταστάθηκε από τον Πάτρικ Μπέβερλι και αυτή ήταν η τελευταία αλλαγή για τον πρώτο γύρο που είχε δικαίωμα να κάνει ο Ολυμπαικός. Στην προπόνηση της παραμονής βρέθηκε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που έδωσε τα συλληπητήρια του στον Τζος Τσίλντρε.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση δήλωσε μέσα από το προσωπικό του blog: "Προερχόμαστε από μία αναπάντεχη ήττα και δεν είναι ό, τι καλύτερο να χάνεις από μία ομάδα όπως η Παρτιζάν, η οποία παρουσιάζεται αποδυναμωμένη φέτος, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ψυχραιμία αλλά και να διρθώσουμε όποια πράγματα πήγαν στραβά στο Βελιγράδι. Να εντοπίσουμε και να καταλάβουμε τα λάθη μας έτσι ώστε να μην τα επαναλάβουμε στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στο ματς με την Παρτιζάν είχε κακή απόδοση η ομάδα, αλλά συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο μπάσκετ. Το θέμα είναι να μην επαναληφθούν αύριο, γιατί ο Παναθηναίκός είναι μία ομάδα που δεν συγχωρεί τα όποια λάθη γίνουν.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος συλλόγος, σπουδαία ομάδα και ξέρουμε πολύ καλά πώς ν’ αντιδράσουμε σε μία τέτοια κατάσταση. Το παιχνίδι θεωρώ πως θα κριθεί στην μαχητικότητα και στο πάθος. Είμαι βέβαιος ότι θα τα έχουμε αυτά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπροστά στο κοινό μας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος είναι στενοχωρημένος, όμως περιμένω ότι θα είναι για άλλο ένα ματς ο έκτος παίκτης μας. Ο κόσμος ξέρει πως να συμπεριφερθεί. Γνωρίζουμε πως οι οπαδοί μας θέλουν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναίκό, όσο τίποτε άλλο. Την ίδια ακριβώς επιθυμία για νίκη έχουμε όλοι εμείς στην ομάδα".

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: