Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Βενγκέρ: «Θα ξεκουράσουμε παίκτες με τον Ολυμπιακό»


Την πρόκρισή της στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα ως πρώτη εξασφάλισε η Άρσεναλ στον 8ο όμιλο, μετά τη νίκη της στο "Εμιρέιτς" επί της Σταντάρ Λιέγης με 2-0. Οι "κανονιέρηδες" δεν χρειάστηκαν παρά το πρώτο ημίχρονο για να "τελειώσουν" το ματς. Στην επανάληψη η Αρσεναλ έκανε συντήρηση δυνάμεων και αφού ο Βενγκέρ διαπίστωσε ότι οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, έκανε νωρίς τις τρεις αλλαγές του. Συντήρηση δυνάμεων θα κάνει η ομάδα του Λονδίνου και στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στον Ολυμπιακό στον Πειραιά:

«Ναι, θα ξεκουράσουμε παίκτες στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό», απάντησε ο Αλσατός τεχνικός σε σχετική ερώτηση μετά το χθεσινό παιχνίδι. Όσο για την πρόκριση της ομάδας του για δέκατη συνεχή χρονιά στη φάση των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης, είπε: «Δεν είναι εύκολο να είσαι συνεπής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Από την αρχή ήμασταν φαβορί στο γκρουπ αυτό και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε.»

Οι άνθρωποι της Άρσεναλ εκτιμούν ότι ο Κίεραν Γκιμπς θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες, ύστερα από τον τραυματισμό του στη χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στη διοργάνωση ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της (www.arsenal.com) ότι ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας αμυντικός υπέστη κάταγμα στο πρώτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού και πως θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση. Στο μεταξύ, καλύτερα είναι τα νέα των «κανονιέρηδων» για τον Γουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος συγκρούστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αντρέι Αρσάβιν στο κεφάλι. «Ο Γκαλάς έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και ένα πρησμένο μάτι», δήλωσε ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, και συνέχισε: «Νομίζω ότι θα συνέλθει για την Κυριακή (σ.σ. οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται την Τσέλσι), το ελπίζουμε. Δεν ήταν διάσειση, αλλά δεν μπορούσε να δει, επειδή το μάτι του ήταν πρησμένο. Ο Αρσάβιν έχει μερικά ράμματα στο κεφάλι του. Θα είναι διαθέσιμος για την Κυριακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: