Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Εχασε νίκη και... "Σόφο"



Εχασε νίκη και... "Σόφο"

Παρουσιάζοντας μία πολύ κακή εικόνα, πλην του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός υπέστη ήττα-σοκ από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 80-86 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι, πέραν όλων των άλλων έχασαν και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, λόγω τραυματισμού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο διεθνής σέντερ δύσκολα πάντως θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (29/11)!


Πυραυλοκίνητος... Ολυμπιακός!

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, μόλις δύο λεπτά αφότου ξεκίνησε ο αγώνας. Ο Γιάννης Μπουρούσης τον αντικατέστησε, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να παρουσιάζεται ισορροπημένος σε άμυνα και επίθεση, ενώ παράλληλα ο Μίλος Τεόντοσιτς οργάνωνε μαεστρικά τους συμπαίκτες του. Απότοκο αυτών, το +9 με καλάθι του σέρβου πλέι μέικερ για το 11-2.

Οπως ήταν αναμενόμενο και απόλυτα λογικό, τα "πιτσιρίκια" του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, με μπροστάρη τον Ράζιτς, αντεπιτέθηκαν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με το τέλος της πρώτης περιόδου (19-19). Αξίζει να τονιστεί πως λίγο νωρίτερα είχε μπει στο παρκέ ο Πάτρικ Μπέβερλι επιστρέφοντας σε χρόνο ρεκόρ από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Επεσε η μπαταρία...

Η Παρτιζάν είχε κατορθώσει να "χαλάσει" το παιχνίδι του Ολυμπιακού να ανακόψει τον ξέφρενο ρυθμό του, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα κεφάλι στο σκορ, χάρη σε καλάθι του Μάριτς (21-19). Το σύνολο του Γιαννάκη ήταν στατικό και προβλέψιμο στην επίθεση, αλλά μπόρεσε να ξεφύγει και πάλι μπροστά, λόγω των εξαιρετικών εμπνεύσεων από πλευράς Βούσιτς και Τεοντόσιτς. Ο φορμαρισμένος, Τζος Τσίλντρες ήταν αυτός πάντως που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, πετυχαίνοντας το 43-36.

Εγλωβισμένος στον αργό... ρυθμό

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός επέδειξε για ακόμη μία φορά τάσεις αυτοχειρίας...Η διαφορά των εννιά πόντων που εξασφάλισε με ένα εύκολο λέι απ του Χαλπερίν (47-38), εξανεμίστηκε εντός του επόμενου... λεπτού. Ο Μακάλεμπ έδωσε αρχικά το έναυσμα, με τρίποντο για το 41-47 και στη συνέχεια χάρισε το προβάδισμα στην ομάδα του (49-47). Η Παρτιζάν έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, το σκορ άλλαζε με βραδύς ρυθμούς και μοναδικό φερέγγυο όπλο του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν οι βολές! Μετά κόπων και βασάνων οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή (61-60).

"Ταφόπλακα" τα τρίποντα

Στο ίδιο έργο θεατές και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε σαστισμένος, εν αντιθέσει με την Παρτιζάν που είχε οδηγήσει στο σημείο που επιθυμούσε την αναμέτρηση και με τρίποντο κομβικής σημασίας προηγήθηκε με 73-68. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Παρασυρόμενη από το ένθερμο κοινό της, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 82-74 και "κλείδωσε" την υπόθεση νίκη.

  • Κατάμεστη ήταν η "Χάλα Πιονίρ", με τους οπαδούς της Παρτιζάν να έχουν πανό και του ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο ομάδες είναι... αδελφοποιημένες.
  • Ο Βον Ουέιφερ για ακόμα ένα παιχνίδι παρέμεινε στον πάγκο καθ'όλη τη διάρκεια του.
  • Επέστρεψε στη δράση ο Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος μπήκε ένα λεπτο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.
  • Ελαφρύ διάστρεμμα στο αριστερό του πόδι, υπέστη ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, αλλά δύσκολα θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (29/11) στο ΣΕΦ.
  • Στο γήπεδο παρευρέθηκαν οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντούσαν Ιβκοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Μίλαν Μίνιτς.
www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: