Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!








Τι κι αν δεν αγωνίστηκαν δευτερόλεπτο οι Γκαλέτι - Τοροσίδης; Τι κι αν έλειπαν οι τραυματίες Λεντέσμα - Ντιόγο και Ντάρμπισιρ; Τι κι αν στη διάρκεια του αγώνα ο Ζίκο αναγκάστηκε να κάνει τρείς αλλαγές λόγω τραυματισμών; Ακόμα κι έτσι, με Ζαϊρί, με Λεονάρντο, με Ντομί, με Πάντο, με Γκαλίτσιο, με Όσκαρ και Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός ταπείνωσε με 2-0 τους φαφλατάδες της Παιανίας στο στάδιο Καραϊσκάκη κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, το καλύτερο φετινό ημίχρονο στο Καραϊσκάκη. Ξεχείλιζε από πάθος η ομάδα στο 2ο ημίχρονο και με άξιο συμπαραστάτη τον κόσμο που έδινε ρεσιτάλ στις εξέδρες, πάτησε κάτω τον Παναθηναϊκό και τον έστειλε στην φυσική του θέση, τη 2η. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο σκόρερ Κώστας Μήτρογλου ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Πολύ καλοί και οι Μαρέσκα, Νικοπολίδης.

Ο αγώνας
4-4-1-1 επέλεξε ο Ζίκο για τον Ολυμπιακό, βάζοντας τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν και στην Ολλανδία : Νικοπολίδης στα δοκάρια, Γκαλίτσιος - Ραούλ Μπράβο στα άκρα της άμυνας με τους Ζαϊρί και Λεονάρντο μπροστά τους στη μεσαία γραμμή, οι Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοβ κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μαρέσκα και Ντουντού να έχουν ρόλο κεντρικών χαφ, τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο και τον Όσκαρ πίσω του σε "ελεύθερο" ρόλο. Από πλευράς Παναθηναϊκού ο κουνιστός Τεν Κάτε επέλεξε το 4-3-2-1 και τους Τζόρβα στα δοκάρια, Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας με τους Σαριέγκι και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, τον Ζιλμπέρτο σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ με τους Σιμάο και Κατσουράνη δεξιά και αριστερά του στον άξονα, τους Σαλπιγγίδη και Γκάμπριελ σε ρόλο έξω δεξιά και έξω αριστερά αντίστοιχα και μοναδική επιθετική αιχμή τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε ο αγώνας, αφού η αποστολή του Παναθηναϊκού καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο αποφασισμένος στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Προσπάθησε να ανεβάσει την πίεση ψηλά και τα κατάφερε, επιτιθέμενος κυρίως από δεξιά με τον Ζαϊρί να ζορίζει το Σπυρόπουλο και τον Γκαλίτσιο να εκμεταλλεύεται το "μούδιασμα" του Γκάμπριελ και να ανεβαίνει ψηλά και να βοηθάει και αυτός. Ο Παναθηναϊκός αμυνόταν "νευρικά", διώχνοντας τη μπάλα όπως όπως και μη μπορώντας να αλλάξει πάνω από μια πάσα στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βγαίνει συνέχεια μπροστά. Ο Παναθηναϊκός ήταν όμως που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Σισέ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από μακριά στο 8ο λεπτό, αλλά ο Νικοπολίδης σε ετοιμότητα έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός είχε επίσης μια πολύ καλή στιγμή στο 10ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ : Έπειτα από κακή απομάκρυνση της μπάλας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα έφτασε έξω από αυτήν εκεί που βρισκόταν ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος έπιασε ένα "τούβλο" αναγκάζοντας τον Τζόρβα να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει τη μπάλα σωτήρια. Λίγο αργότερα, στο 12', ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί : Έγινε μια σέντρα από αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, ο Νικοπολίδης έκανε κακή έξοδο σε ένα χώρο που ο Μέλμπεργκ έδειχνε να ελέγχει και απομάκρυνε με τις γροθιές τη μπάλα πάνω στον Σισέ. Ο Γάλλος έπιασε με τη μία του σουτ, με τον Ραούλ Μπράβο να μπαίνει σωτήρια στην πορεία της μπάλας και να αποσοβεί βέβαιο γκολ. Στην επαναφορά ο Γάλλος έκανε και πάλι ένα σουτ, απελπιστικά άστοχο όμως.

Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά ισορροπούσε το παιχνίδι και άρχισε να κερδίζει μάχες στο κέντρο, αφού ο Ντουντού ήταν άφαντος και ο Μαρέσκα δυσκολευόταν να βρεί χώρους. Στο 25ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή - έστω από κωλοφαρδία - καθώς ο Σισέ από πλάγια θέση επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ζεβλάκοβ, αλλαξε πορεία και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη, που με το δεξί χέρι έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 28ο λεπτό ο Ζίκο έκανε την πρώτη του αλλαγή, αναγκαστικά, καθώς ο Μίχαλ Ζεβλάκοβ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχασε εντελώς τη μάχη του κέντρου, δεν μπορούσε να απειλήσει τα καρέ του Παναθηναϊκού και οι παίκτες της ομάδας με την αλογοτροφή στο στήθος άρχισαν να γίνονται απειλητικοί...

Στο 29ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης βρήκε χώρο και επιχείρησε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Νικοπολίδης σε ετοιμότητα έπεσε στην αριστερή του γωνία και "μάζεψε" τη μπάλα. Ο Σαλπιγγίδης το επανέλαβε και στο επόμενο λεπτό, με την προσπάθεια του να έχει και πάλι την ίδια κατάληξη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 35' ο Λουκάς Βύντρα έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω απ'την περιοχή, αναγκάζοντας τον Νικοπολίδη να κάνει την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Κατσουράνης που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε μια σέντρα στα τυφλά, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά έπιασε αέρα με τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα δεκάλεπτο μεγάλης πίεσης, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Γκάμπριελ, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε δίπλα απ'το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη, άουτ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματα του και ισορρόπησε την κατάσταση περιορίζοντας τους κινδύνους για την εστία του Νικοπολίδη. Στο 45ο λεπτό μάλιστα είχε μια καλή στιγμή, με τον Ντουντού να κάνει μια μαγική πάσα στον Όσκαρ που βρέθηκε "φάτσα" με τον Τζόρβα, αλλά στην προσπάθεια του να κοντρολάρει άνοιξε πολύ τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία να σουτάρει για γκολ. Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Θρύλο : Εκτέλεση φάουλ με "γιόμα" απ'το ύψος της μεσαίας γραμμής από τον Έντσο Μαρέσκα για τον Ολυμπιακό δευτερόλεπτα πριν λήξει το ημίχρονο. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ κέρδισε την κεφαλιά από τον Βύντρα, με τη μπάλα να καταλήγει στον Ντουντού που με ανάποδο ψαλίδι προ του Κατσουράνη έβγαλε σε θέση βολής τον Μήτρογλου και ο... πιστολέρο κάγκουρας δεν έχασε την ευκαιρία : Πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 και πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας την φανέλα του και πανηγυρίζοντας με τον χαρακτηριστικό του τρόπο (εικάζω πως ο πρόεδρος δεν θα είχε καμμία αντίρρηση εν προκειμένω)...

Δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνημα με καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, την οποία σπατάλησε ο Όσκαρ και ευτυχώς δεν στοίχισε : Ο Ισπανός μέσος έγινε κάτοχος της μπάλας, είχε μόνο του αμαρκάριστο δεξιά τον Ζαϊρί αλλά πήγε να συγκλίνει προς τα αριστερά και έχασε τη μπάλα - ευτυχώς στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκου ο Γκάμπριελ σούταρε στα περιστέρια. Με τον ίδιο τρόπο χάθηκαν άλλες δύο καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και στην πρώτη περίπτωση πήγε να περάσει με "ποδιά" την μπάλα προς τον Ζαϊρί ενώ αριστερά του ήταν μόνος του ο Όσκαρ, ενώ στη 2η περίπτωση προτίμησε να σουτάρει όντας κλεισμένος, αντί να πασάρει στον Ραούλ Μπράβο που ήταν αμαρκάριστος από αριστερά.

Ήταν πλέον ορατό πως ο Ολυμπιακός είχε μπεί πολύ πιο δυνατά απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας φυσικά και το ψυχολογικό αβαντάζ του 1-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 51ο λεπτό χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν έπειτα από κακή απομάκρυνση από την περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον επελαύνοντα Ραούλ Μπράβο, ο οποίος επιχείρησε το μακρινό σουτ αλλά ο Τζόρβας έπεσε και μπλόκαρε. Σε εκείνο το σημείο, ο Τεν Κάτε σήκωσε για αλλαγή τον Σεμπαστιάν Λέτο, "ξεσηκώνοντας" το Καραϊσκάκη που περίμενε πως και πως την είσοδο της Αργεντινής κοπέλας. Πριν προλάβει όμως ο Λέτο να πατήσει χορτάρι, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στο 54' με ένα γκολ πραγματικό αριστούργημα : Ο Ζαϊρί έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά όπως επιτίθετο ο Ολυμπιακός και "χόρεψε" λίγο με τον Σπυρόπουλο. Ο Μαροκινός με το αγαπημένο του στυλ-σκουπόξυλο, έβγαλε μια εκπληκτική σέντρα σε ένα σημείο που καραδοκούσε ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Μήτρογλου δοκίμασε ένα εντυπωσιακό εναέριο "ψαλιδάκι", σαν αυτά που δοκίμαζε συχνά-πυκνά ο Αλέξης Αλεξανδρής, βρήκε τη μπάλα στο σωστό timing και την έστειλε να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Τζόρβα, βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη.


Ο Λέτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, σε μια προσπάθεια του Τεν Κάτε να τονώσει την ομάδα του που επιθετικά ήταν ανύπαρκτη. Στο 61ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο... μισό γήπεδο του Ολυμπιακού, αλλά το μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά πάνω απ'τα δοκάρια του Νικοπολίδη. Αμέσως μετά, στο 63' ο Ζίκο έκανε την 2η αλλαγή του - αναγκαστικά και πάλι - καθώς ο Ραούλ Μπράβο ένιωσε ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Ντιντιέ Ντομί. Την ίδια ώρα ο Τεν Κάτε πέρναγε τον Σωτήρη Νίνη στη θέση του Σιμάο. Στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, όταν έπειτα από σέντρα του Λέτο από αριστερά ο Γάλλος έβαλε έξυπνα την προβολή προ του Μέλμπεργκ, έστειλε την μπάλα προς την εστία αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε σωτήρια και απέκρουσε προσωρινά. Στην επαναφορά της μπάλας ο Γάλλος φορ ξανασούταρε, ο Νικοπολίδης και πάλι έσωσε την εστία του και ολοκλήρωσε την απόκρουση του μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα στη γραμμή της εστίας του.

69ο λεπτό και η γκαντεμιά για τον Ολυμπιακό συνεχιζόταν : Ο Λεονάρντο ήταν αυτός που ένιωσε ενοχλήσεις αυτή τη φορά και έδωσε τη θέση του στον Τάσο Πάντο. Ο Ζίκο έκανε εσωτερικές αλλαγές, περνώντας τον Ζαϊρί αριστερό χαφ μπροστά από τον Ντομί, τον Πάντο δεξί μπακ και τον Γκαλίτσιο σε ρόλο δεξιού χαφ (ο Κετσπάγια τώρα δικαιώνεται...). Λίγο αργότερα (72') ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 : Ο Ζαουάντ Ζαϊρί που πήρε μυρωδιά τον Σεϊταρίδη, πήγε κατά μέτωπον προς τα πάνω του. Τον απέφυγε άνετα, έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα αλλά ο Μήτρογλου στο "τσακ" δε βρήκε τη μπάλα όπως έπρεπε και την πλάσαρε μόλις άουτ. Ο Ολυμπιακός που είχε εξαφανίσει τον αιώνιο δεύτερο πλέον απ'το γήπεδο, πίεζε όλο και περισσότερο : Στο 73ο λεπτό ο Μήτρογλου "έσπασε" τη μπάλα στον Ντουντού που έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Λουκάς Βύντρα επενέβη σωτήρια και έσωσε την εστία της ομάδας του. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Μήτρογλου που "ξαναέσπασε" στον Βραζιλιάνο αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ, ενώ αριστερά ο Όσκαρ περίμενε μόνος αμαρκάριστος.

Αφού ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερνε να κάνει τίποτα απέναντι στον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό, ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε να... δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα : Ο Τζιμπρίλ Σισέ διεκδίκησε μια μπαλιά σε θέση έξω δεξιά, ο Νικοπολίδης... πήρε φόρα και βγήκε βόλτα έξω απ'την περιοχή του, ο Γάλλος πλάσαρε αλλά το πλασέ του βρήκε στα πόδια του Νικοπολίδη και πέρασε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός εκεί παρέδωσε το πνεύμα και ο Ολυμπιακός έχασε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες : Στο 87' βγήκε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Γκαλίτσιο να δίνει στον Ντουντού, τον Βραζιλιάνο να βγάζει τον Όσκαρ τετ α τετ με τον Τζόρβα αλλά το πλασέ του Ισπανού να είναι βεβιασμένο και άψυχο και τον Τζόρβα να πέφτει και να σώζει την εστία του απ'το 3-0. Τέλος, ο Τάσος Πάντος "χόρεψε" στο 91' τον Σαριέγκι, σύγκλινε προς τα μέσα, έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα δε του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Τελικό αποτέλεσμα, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-0, με τους παίκτες του Θρύλου να πανηγυρίζουν έξαλλα.


Κριτική
Νικοπολίδης : Όσο τον βλέπουν τα βαζέλια να τους κλείνει το σπίτι, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση. Έκανε δύο τρομερές γκέλες που ευτυχώς δεν στοίχισαν, αλλά οι αποκρούσεις του στις φάσεις με το Βύντρα και το Σισέ αξίζουν παράσημο. Ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. 8

Γκαλίτσιος : Ναι, αυτόν τον Γκαλίτσιο τον θέλουμε στην ομάδα. Επιτέλους έδειξε να μη φοβάται, να έχει τσαγανό, να μπαίνει στις φάσεις και αμυντικά να "σβήνει" είτε τον Σαλπιγγίδη, είτε τον Γκάμπριελ. Πολύ καλός και μπράβο του. 8

Ραούλ Μπράβο : Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση απ'τον Ισπανό μπακ, που εκμηδένισε κάθε προσπάθεια εκδήλωσης επίθεσης απ'την πλευρά του. Δεν βοήθησε πολύ επιθετικά, αλλά είχε το νου του στα μετόπισθεν αφού ο Λεονάρντο ήταν ωσεί παρών. 7

Μέλμπεργκ :
Έκοβε με το κεφάλι, έκοβε με προβολές, έκοβε... με τη σκέψη, τα πάντα όλα. Τεράστιος μπακ ο Σουηδός, απ'αυτούς που λες "θα τους σβήσει μόνος του ο παικταράς". Μια φάση έχασε μόνο, τη φάση του Σισέ που τον πρόλαβε ο Γάλλος, ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο μας γκολ. 9

Ζεβλάκοβ : Καλός όσο αγωνίστηκε, αλλά άτυχος αφού τραυματίστηκε. Ήταν καλός πάντως και βοήθησε πολύ, ειδικά στα στημένα. 6

Μαρέσκα : Μέτριο πρώτο ημίχρονο, εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Είχε συμμετοχή στο 1-0, κράτησε τη μπάλα, μοίρασε το παιχνίδι, έτρεξε, μάρκαρε και μόχθησε πολύ. Παρά την κριτική που δέχθηκε οτι κοιτάζει πρώτα την Ευρώπη και μετά το ντέρμπι, ο Ιταλός (μας) έκλεισε (τα) στόματα. 8

Ντουντού :
Σε ρηχά νερά για 60 λεπτά, ανέβηκε μαζί με όλη την ομάδα μετά. Είχε πάθος, βοήθησε στο να κερδίσει τη μάχη στο κέντρο ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Περιμένουμε φυσικά πολλά περισσότερα. 6

Ζαϊρί : Δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία του βεδουΐνου. Τον βλέπεις και πάει να επιχειρήσει να περάσει ανάμεσα από τρείς αντιπάλους στη γραμμή του πλαγίου και σου σπάει τα νεύρα, αλλά στο βάθος του μυαλού έχεις την ελπίδα οτι μπορεί και να το κάνει. Ο Ζαϊρί σήμερα αν και έκανε τα παλαβά του σε κάποιες φάσεις, έκανε δύσκολη τη ζωή του Σπυρόπουλου, έκανε χοντρά χουνέρια στον Σεϊταρίδη όταν πέρασε αριστερά και η σέντρα που έκανε στο γκολ ήταν απλά... σπεσιαλιτέ του. Αν ήταν ο κάγκουρας ένα κλικ πιο μπροστά, ο Μαροκινός θα του'χε σερβίρει στο πιάτο την ασίστ με την οποία θα έκανε χατ-τρικ. Μπράβο του για την εμφάνιση του και μάλιστα σε ντέρμπι. 8

Λεονάρντο : Ο αδύναμος κρίκος της ομάδας. Δεν συμμετείχε ούτε στον αμυντικό ούτε στον επιθετικό τομέα, αφού συν τοις άλλοις έδειχνε να μένει από δυνάμεις. Ήρθε και ο τραυματισμός και έδεσε το γλυκό... 4

Όσκαρ : Δεν επανέλαβε το εντυπωσιακό παιχνίδι της Ολλανδίας, ήταν επιπόλαιος σε κάποιες φάσεις με κορυφαία τη φάση του 87', όμως βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο κράτημα της μπάλας. Λίγο νεύρο περισσότερο να'χε πάνω του... 6

Μήτρογλου :
Πάρτε έναν φορ να'χει ρεζέρβα ο κάγκουρας! Γειασάν του μάγκα του Μήτρογλου, με το σπαθί του παίρνει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Βάζει τα γυαλιά σε πολύ κόσμο, βγάζει "οφσάϊντ" όσους στάθηκαν με επικριτικό ύφος απέναντι του και χαρίζει πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό. Ανακαλώ ντροπιασμένος αυτό που είχα πει οτι "είναι άτεχνος" και ΜΑΚΑΡΙ να συνεχίσει έτσι και να γίνει ο βασικός φορ του Θρύλου για την επόμενη δεκαετία. Δύο σπουδαίες ΓΚΟΛΑΡΕΣ από τον κάγκουρα που πανηγύρισε με τον αγαπημένο του τρόπο... και αν θέλει τώρα ο Σωκράτης, ας πάει να του κάνει παρατηρήσεις. Θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικός σε κάποιες φάσεις αλλά τι περισσότερο να ζητήσεις από κάποιον που "πιστόλισε" εις διπλούν τα κουτόχορτα; 9

Α. Παπαδόπουλος :
Στο Facebook του, ο Αβραάμ είχε βάλει ως μότο το "Κυριακή κοντή γιορτή". Και Κυριακή και γιορτή ήταν, αλλά... κοντή για τον Τεν Κάτε και την παρέα του, δε νομίζω - μάλλον το αντίθετο. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση ως παρτενέρ του Μέλμπεργκ και είχε έγκαιρες επεμβάσεις. Επανήλθε σούπερ μετά τον τραυματισμό του. 7

Ντομί : Ο Γάλλος bon viveur μπήκε στο γήπεδο φέρνοντας... κακές αναμνήσεις στο νου, αλλά διατήρησε εν τέλει την παράδοση που τον θέλει να κάνει καλές εμφανίσεις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Δυνατός, μαχητικός, με έγκαιρες επεμβάσεις, δεν αντιμετώπισε προβλήματα. 6

Πάντος : Δεν είχε προβλήματα ούτε με τον Λέτο ούτε με κανέναν όσο αγωνίστηκε. Η Θεά Τύχη του χρωστάει ένα γκολ. Γιατί να μη μπεί αυτό το τελευταίο; 6

Δηλώσεις
Zίκο : "Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Στο πρώτο μέρος ήταν ένας αγώνας κέντρου. Στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Σίγουρα δεν έχουμε μπορέσει να παίξουμε στο 100% αφού έχουμε πολλούς τραυματίες. Έχουμε παίκτες που τραυματίζονται και άλλους που επιστρέφουν. Αυτό δεν σταματάει ποτέ. Από τον Γενάρη θα έχουμε κάτι καλύτερο να δώσουμε. Ελπίζω για τους δύο σημερινούς τραυματίες να μην είναι κάτι σοβαρό. Θα δείξουν οι επόμενες ημέρες. Μετά την συζήτηση που είχαμε με την διοίκηση έχουμε εντοπίσει τα κενά μας και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να καλύψουμε τις θέσεις που η ομάδα χωλαίνει. Πιστεύω πως οποιοσδήποτε δουλεύει στον Ολυμπιακό απαιτεί από τον εαυτό του να κερδίζει. Θέλαμε την νίκη με τον Παναθηναϊκό που θα μας έδινε την πρώτη θέση. Σκέφτομαι θετικά και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πάμε πολύ καλύτερα. Θέλω να δίνουμε χαρά στον κόσμο που δημιουργεί τέτοια ατμόσφαιρα.

Με τον Σίλβα είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Δεν είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για την πρόκριση της Βραζιλιάς στο Μουντιάλ. Όπως και ο Γκάμπριελ είναι πολύ επαγγελματίας και πολύ καλός άνθρωπος. Τον Γκάμπριελ τον ξέρω από μικρό παιδί. Αν θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό; Μια χαρά είναι εκεί στον Παναθηναϊκό. Είναι η δουλειά του επιθετικού να κυνηγάει τις φάσεις και να δημιουργεί κινδύνους. Με τους αγώνες που παίρνει ο Μήτρογλου τα καταφέρνει όλο και καλύτερα. Σιγά σιγά παίρνει εμπιστοσύνη. Έρχεται και το Μουντιάλ και μπορεί αν τα πάει καλά στην ομάδα, τότε θα πάει καλά και στην Εθνική.

Τέτοια ματς και τέτοια αποτελέσματα μπορεί να συμβούν. Και ιδιαίτερα όταν παίζουμε με ομάδες που δίνουν την ζωή τους όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό. Έτσι έγινε και στα Γιάννενα και με τον Ηρακλή. Παίρνουμε παράδειγμα από αυτά τα ματς. Είναι απολύτως φυσιολογικό σε ένα ντέρμπι να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός μετά το 25ο λεπτό έκανε ευκαιρίες αλλά δεν μπήκε στα καρέ μας όπως εμείς.

Είναι εντελώς διαφορετικό το να προπονείς μια ομάδα από το καλοκαίρι και άλλο από την μέση της χρονιάς. Δυστυχώς, έχουμε λιγότερους παίκτες στη διάθεση μας και προσπαθούμε με αυτούς. Κάθε τρεις μέρες δίνουμε ένα ματς. Κάνουμε ότι μπορούμε. Από τότε που είμαι εδώ, βλέπω τον Ραούλ να μην έχει βγει ούτε λεπτό. Όσον αφορά για τον Ζεβλάκοβ δεν έπαιζε συνεχώς, όταν ξεκίνησε να παίζει τον κάλεσαν στην εθνική και δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε καλά".


Χενκ Τεν Κάτε : "Πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα και δεν ξεπεράσαμε το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του πρώτου μέρους. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά μετά χάσαμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Μας έλειψε η τύχη και η ποιότητα για να βάλουμε τα γκολ. Μετά προέκυψε η ανύπαρκτη φάση του φάουλ. Η μπάλα ήρθε από ψηλά και δεν πήγαμε καλά πάνω της και ο Ολυμπιακός σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν μια γροθιά. Ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν απογοητευτικό το ματς για εμάς. Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους χαρίσαμε το δεύτερο γκολ. Χάσαμε πολύ εύκολα την μπάλα και το εκμεταλλεύτηκαν με ένα πολύ ωραίο γκολ. Για να μπει αυτό το γκολ έχουμε κάνει τρία συνεχόμενα λάθη. Το δεύτερο γκολ μας σκότωσε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τη ροή του αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε.

Δεν έχουμε κόμπλεξ. Το ψυχολογικό μειονέκτιμα προήλθε πριν αρχίσει το ματς. Ήμασταν δυόμιση ώρες στο πούλμαν. Ωραία κατάσταση. Δεν το επικαλούμαι ως δικαιολόγια. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει τρία γκολ. Τα παιχνίδια καθορίζονται από το σκορ και όχι από τον τρόπο που παίζαμε. Ο Σιμάο είναι αμυντικός παίκτης. Όταν χάνεις με τέτοιο σκορ πρέπει να βάλεις πιο επιθετικούς παίκτες. Πρέπει να πάρεις ρίσκο. Δεν χρειάζομαι αμυντικούς όταν χάνουμε. Ήμασταν υποχρεωμένοι να επιτεθούμε. Αν δεν χάναμε, δεν θα έβγαινε ο Σιμάο. Περίμενα περισσότερα από την ομάδα. Δεν περίμενα να χάσουμε. Νικάμε και κερδίζουμε ως ομάδα. Δεν χάνει μόνος ένας παίκτης. Και στο κέντρο υπήρχαν παίκτες που δεν τα πήγαν καλά. Υπάρχουν τρεις αγώνες πριν την διακοπή, οπότε έχουμε ακόμη χρόνο. Ο στόχος μας είναι εννέα πόντοι. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε. Είναι μόνο ένας πόντος η διαφορά".


Σωκράτης Κόκκαλης : "Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Θα μπορούσε να το είχε κερδίσει και με μεγαλύτερο σκορ. Το πρωτάθλημα όμως έχει αρκετό δρόμο ακόμα".

Κώστας Μήτρογλου :
"Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και η πρώτη θέση", τόνισε αρχικά ο MVP του ντέρμπι. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντική η νίκη και από ψυχολογικής άποψης. Από δω και πέρα όλα θα πάνε καλά".

Μίχαλ Ζεβλάκοβ :
"Δείξαμε τα καρύδια μας, είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε σημαντική νίκη. Δεν σταματάμε όμως εδώ, υπάρχει δρόμος ακόμα για το πρωτάθλημα".

Γιώργος Γκαλίτσιος :
"Μπήκαμε με θέληση και πάθος. Δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη. Κάθε Κυριακή πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό".

Όσκαρ : "Μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα είχαμε την ευκαιρία να ανεβούμε στην πρώτη θέση και δεν τη χάσατε. Δεν συγκρίνεται αυτή η νίκη με καμία άλλη νίκη. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό".

Αβραάμ Παπαδόπουλος : "Είναι καλύτερα να σε κυνηγούν παρά να κυνηγάς εσύ. Με αυτή τη νίκη το καταφέραμε αυτό. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να πάμε ακόμα καλύτερα. Το 1-0 ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά σε όλο το ντέρμπι είχαμε το πάνω χέρι. Τώρα θέλουμε να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες για να είμαστε πλήρεις".



Επίλογος
Ο στόχος επετεύχθη, ο αιώνιος δεύτερος ηττήθηκε πανηγυρικώς στο ναό μας και μάλιστα με τρόπο που δεν επιδέχεται ούτε αμφισβήτηση, ούτε κριτική. Ο πλήρης Παναθηναϊκός, με μοναδική απώλεια τον Καραγκούνη, ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό της γκρίνιας, των χιλίων προβλημάτων, των τραυματισμών. Ο πρωταθλητής είναι εδώ και δείχνει πως δεν θα παραδώσει αμαχητί τα κεκτημένα του, όσους "πλάγιους" τρόπους και αν προσπαθούν να επιστρατεύσουν κατά την προσφιλή τους συνήθεια οι οπαδοί της αλογοτροφής. Στη συνέχεια χρειάζεται μεγάλη προσοχή από πλευράς μας ώστε η ομάδα να πάει μέχρι το τέλος της χρονιάς πρώτη και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα πλήρης στο δεύτερο γύρο. Όλα τα άλλα τώρα, μπορούν να περιμένουν. Ανυπομονώ να ξημερώσει για το καθιερωμένο πρωϊνό "δούλεμα" στα βαζελάκια : Είναι μεγάλη απόλαυση να βλέπεις αυτό το περίλυπο ύφος, ειδικά όταν δεν έχουν να αρθρώσουν λέξη ως αντίλογο...

Υ.Γ. 1 : Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον μεγάλο οπαδό του Θρύλου, Χενκ Τεν Κάτε. Μην απορείτε, ο Τεν Κάτε πρέπει να είναι μεγάλος Ολυμπιακός. Μόνο οπαδός του Ολυμπιακού θα κατέβαζε εντεκάδα Παναθηναϊκού με βασικό το Σεϊταρίδη δεξιά και τον Γκάμπριελ αριστερά, ενώ θα έκανε στο 70' και αλλαγή τον πιο επικίνδυνο επιθετικό (Σαλπιγγίδης). Χενκ μείνε για πάντα στην Πανάθα...

Υ.Γ. 2 : Ο Τεν Κάτε πάντως, έδωσε ρεσιτάλ πάλι. Επηρεάστηκαν ψυχολογικά λέει επειδή άργησε να έρθει το πούλμαν στο Καραϊσκάκη και το πρώτο γκολ ήταν λέει από ανύπαρκτο φάουλ. Είναι Θεός ο άνθρωπος, είναι αυθεντικός διασκεδαστής.

Υ.Γ. 3 : Βγήκε ο Τζόρβας στην τηλεόραση και άρχισε να λέει οτι του έριξαν με αεροβόλα, πέταγαν λέει σουγιάδες στο γήπεδο... Σιγά ρε μεγάλε μη σου έριξαν και με αντιαρματικό.

Υ.Γ. 4 : Ο Τζόρβας σαν τερματοφύλακας δεν είναι κακός, αλλά έχει ένα μεγάλο κουσούρι : Δεν μπλοκάρει τη μπάλα. Στην παραμικρή ευκαιρία, τη διώχνει. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός υποδοχέας στο βόλεϊ, αλλά μεγάλος τερματοφύλακας, δύσκολα.

Υ.Γ. 5 : Ο "πολύς" (και σε κιλά και σε λόγια) Νικόλας Πατέρας "έσκασε" στο γήπεδο με βαν πίσω από το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Αυτός που παρουσιαζόταν ως "ατρόμητος" και "λεβέντης". Από λόγια κι αυτός, μια χαρά τα πάει : Κλασικός βάζελος, ο ιδανικός πρόεδρος για τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. 6 : Ο Σαλπιγγίδης έχει γίνει χειρότερος από τον Καραγκούνη στο θέμα των διαμαρτυριών. Μιλάμε για μεγάλα καραγκιοζιλίκια το παλικάρι. Και απο κοντά ο Νίνης, βεβαίως βεβαίως. Αυτά παθαίνει όποιος κάνει πολλή παρέα με τον Καραγκούνη...

Υ.Γ. 7 : ... χωρίς τον οποίο ο Παναθηναϊκός οργανωτικά είναι για τα πανηγύρια.

Υ.Γ. 8 : Μια και τον ανέφερα τον ένα και δεκαπέντε, που λέει και ο δάσκαλος... Αλήθεια, ο Σαλπιγγίδης στα πόσα φάουλ παίρνει κάρτα; Γιατί μόνο στον Γκαλίτσιο έκανε καμμιά δεκαριά...

Υ.Γ. 9 : Ο Ζιλμπέρτο επίσης, έκανε τρείς φορές το ίδιο πράγμα στον Μαρέσκα, και τις τρείς ατιμώρητα. Την κάρτα του την πήρε στο 70'. Αν βγεί τώρα κανένας βάζελος και πεί οτι τους φταίει ο Κάκος, θα πέσουν οι ουρανοί να τους πλακώσουν.

Υ.Γ. 10 : Πήγαιναν στο τέλος τα Βραζιλιανάκια του Παναθηναϊκού, ο Γκάμπριελ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και τα έλεγαν χαμογελαστοί με τον Ζίκο. Πλάκα θα'χει τώρα να λένε τα βαζέλια οτι χαρίστηκαν οι Βραζιλιάνοι στον συμπατριώτη τους, να γελάσει το σύμπαν...

Υ.Γ. 11 : Το "παρών" στο "Καραϊσκάκη" έδωσε ο Νέρι Καστίγιο που γνώρισε την αποθέωση όταν έγινε αντιληπτός. Ο ΜεξικανοΟυρουγουανός με το Ιταλικό διαβατήριο "ψάχνεται" για την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στον Ολυμπιακό, πράγμα που πάντως επι της παρούσης δείχνει ανέφικτο.

Υ.Γ. 12 : Σισέ... Αν τις ευκαιρίες που έχασε ο Γάλλος - ειδικά αυτή τη διπλή με τον Νικοπολίδη - τις είχε χάσει ο Ντιόγο, ακόμα θα τον βρίζαμε.

Υ.Γ. 13 : Ο Λέτο πάλι, ήταν ο γνωστός Λέτο που μάθαμε από πέρυσι. Λίγος, για παίκτη που στοιχίζει κοντά 5 εκ. ευρώ. Με γειά τους με χαρά τους, να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν.

Υ.Γ. 14 : Αλήθεια ρε παιδιά, εκείνος ο "νέος Μέλμπεργκ", το "Hummer", ο Μπιάρσμιρ, γιατί έμεινε εκτός αποστολής; Δεν έλεγε ο Τεν Κάτε οτι είναι μια κλάση ανώτερος του Μέλμπεργκ, τον οποίο ΔΕΝ πήραν (χα χα χα) επειδή δεν... φτιάχνει το παιχνίδι απ'την άμυνα;

Υ.Γ. 15 : Έβλεπα τον Σπυρόπουλο και τον Χριστοδουλόπουλο... και θυμήθηκα οτι ο Τσακίρης και ο Ζαγοράκης μας ζητούσαν συνολικά κοντά στα 5 εκ. ευρώ για να τους παραχωρήσουν. Γελάει ο κόσμος...

Υ.Γ. 16 : Ο Κόκκαλης θα δώσει 200.000 πριμ στους παίκτες. Είχε υποσχεθεί από 100.000 πριμ για κάθε γκολ, ενώ στο τέλος λέει έπεσε και το σχετικό δούλεμα στον Όσκαρ για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 87'.

Υ.Γ. 17 :
Πρόεδρε, δεν είναι ώρα για χιούμορ. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά την έξοδο του απ'το Καραϊσκάκη "τι θα γίνει με τις μεταγραφές", απάντησε "άντε γειά". Πρόεδρε δεν είναι αστεία αυτά...


Υ.Γ. 17 : "Κέρασμα" στο ποδόσφαιρο, "Κέρασμα" και στο μπάσκετ; Αυτό είναι που λένε... διπλή διύσδειση. Περαστικά...

Υ.Γ. 18 : Πότε; ΠΟΤΕ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

www.pesetero.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: