Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μπούμερανγκ θα γίνουν η λάσπη και ο βρώμικος πόλεμος


Μπούμερανγκ θα γίνουν η λάσπη και ο βρώμικος πόλεμος


Οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συνεργάστηκαν χθες άριστα με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπό τον Δημ. Σιούφα σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό ήταν το πνεύμα των δηλώσεων που έκαναν και οι τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι μίλησαν υπέρ της ενότητας και κάλεσαν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Αλλά εκεί τελειώνει η αγαστή συνεργασία. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν, καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Παράλληλα, κλιμακώνεται ένας βρώμικος πόλεμος λάσπης από παρέες που κόπτονται για ένα «ανοιχτό κόμμα» και για «αμφίπλευρη διεύρυνση», οι οποίες προφανώς δεν υπολογίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι θλιβερές δραστηριότητές τους στην παράταξη και δεν αναλογίζονται ότι μπορεί να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ αδέξια ριγμένο! Η Ιστορία διδάσκει ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ανάλογες επιχειρήσεις λάσπης και σπίλωσης κατά συγκεκριμένων πολιτικών στόχων έφεραν τελικά το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Προφανώς ο φανατισμός ή ο αριβισμός τους είναι τέτοιος που τους τυφλώνει και δεν τους αφήνει να αντιληφθούν πως η λάσπη δεν μπορεί να αναχαιτίσει το ορμητικό ποτάμι. Θυμήθηκαν ακόμη και την παλιά πολιτική οργάνωση «Λυκαβηττός», που πριν από μία 20ετία δραστηριοποιούνταν υπέρ της τότε ηγεσίας της Ν.Δ., και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αυτήν και να δημιουργήσουν πλαστούς συνειρμούς στους ψηφοφόρους της παράταξης. Και, γεγονός πρωτοφανές, δεν διστάζουν να διατυπώνουν υπαινιγμούς ότι το «αντίπαλο» στρατόπεδο και ο αρχηγός του στην ουσία «δουλεύουν» υπέρ του ΠΑΣΟΚ!
Δεν θα τους βγει σε καλό. Αυτήν τη γνώμη έχω. Και, αν κρίνω από τα μηνύματα που δέχομαι απ’ όλη την Ελλάδα, ο απλός Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος αντιδρά σε αυτήν την προσπάθεια που υποτιμά τη νοημοσύνη του και επιβεβαιώνει ότι κάποιοι επιμένουν να τον θεωρούν «λωτοφάγο». Η βάση της παράταξης έχει τη δύναμη να βάλει τέλος οριστικό στους «μηχανισμούς» και τα «φέουδα» αλλά και τις «παρέες» που δεν διστάζουν να στήσουν βρώμικο πόλεμο την πιο κρίσιμη ώρα για τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα είναι η ευκαιρία.
Απαντώντας στην «κατηγορία» που διατυπώνει εναντίον του η «άλλη πλευρά» για πρόθεση περιχαράκωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «το εύρος των ιδεών μας το καθόρισε η ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και πρόσθεσε: «Αναθεωρητές είμαστε για να τα αλλάξουμε; Αυτοί που έχουν πολιτικές ταχυπαλμίες ας καταλάβουν δύο πράγματα. Οι αναθεωρητές περιχαρακώνουν. Εμείς απλώνουμε την παράταξη. Και δεύτερον: Το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους εμείς τους διώξαμε. Και όχι οι ιδέες. Με συμπεριφορές ατόμων που πλήγωσαν την παράταξη, όπως –και όχι μόνον– στο Βατοπαίδι. Άτομα που, πάντως, με φανατισμό βρίσκονται απέναντί μας».
Συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη. Αλαζονικές συμπεριφορές, κλειστές πόρτες και κατεβασμένα τηλέφωνα, όπως ανέφερε σε ομιλία του και ο Παν. Ψωμιάδης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει «σύνδεση βάσης και κυβέρνησης». Έτσι πήγαμε στις πρόωρες εκλογές-χαρακίρι.
Η βάση της παράταξης ήταν εκείνη που πίεσε αποφασιστικά και επίμονα για να αλλάξει η διαδικασία εκλογής του αρχηγού του κόμματος και να μην αναδειχθεί ο διάδοχος του Κώστα Καραμανλή από μια κλειστή ροτόντα συσχετισμών και κομματικών μηχανισμών και συμφερόντων. Η βάση έχει τώρα τον λόγο. Και σίγουρα δεν πρόκειται να ανεχθεί… λασπόλουτρα και βρώμικους πολέμους, που παραπέμπουν σε αλγεινές πρακτικές του παρελθόντος.

www.tragasnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: