Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

55 Έλληνες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Κατηγορούνται πανεπιστημιακός, υπάλληλοι, τεχνικοί της ΕΡΤ
▅Πολίτες «υπεράνω υποψίας»   συμμετείχαν στο κύκλωμα που  είχε απλώσει τα πλοκάμια του  από τον  Έβρο μέχρι την  Κρήτη!
Τέσσερις μήνες διήρκεσε η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μέλη του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας που είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

«Πριν από τέσσερις μήνες λάβαμε από το Λουξεμβούργο μια ειδοποίηση πως είχε εντοπιστεί ένα μεγάλο δίκτυο παιδόφιλων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στείλαμε εκεί αστυνομικούς που πήραν τα στοιχεία και στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα στη χώρα», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Άργος, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Νέο Μαρμαρά, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ για ακόμη 38 ταυτοποιήθηκε πως είχαν χρησιμοποιήσει το δίκτυο.

Οι συλληφθέντες ακόμη μία φορά ανήκουν στην κατηγορία των «υπεράνω υποψίας» πολιτών. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρέθηκαν ένας καθηγητής ξιφασκίας σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής, πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, οκτώ ιδιωτικοί, δέκα άνεργοι, ένας φοιτητής, ένα στέλεχος της ασφάλειας του Αστήρ Παλάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 20.000 φωτογραφίες με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ένα στέλεχος του Δήμου Πειραιά και ένας Λιβανέζος.

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί όταν ακολουθώντας τα ψηφιακά ίχνη του κυκλώματος κατέληξαν σε δύο υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν από πατέρα και γιο, αμφότεροι τεχνικοί της ΕΡΤ, ενώ αναζητείται ένας 40χρονος λέκτορας για θέματα Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιχείρηση Charly
Στην επιχείρηση που είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν διενεργηθεί, δόθηκε από την Ιντερπόλ η κωδική ονομασία Charly και η αναζήτηση των μελών του κυκλώματος επεκτάθηκε στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε. Από το Λουξεμβούργο στις ελληνικές αρχές παραδόθηκαν στοιχεία για 158 Έλληνες χρηστές. Όπως όμως προέκυψε από την έρευνα, ορισμένοι από τους συλληφθέντες διατηρούσαν 3- 4 διαφορετικά ονόματα για να μπαίνουν στο σύστημα, να κατεβάζουν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο βρεφών και μικρών παιδιών που υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

«Το υλικό που κατασχέθηκε είναι σοκαριστικό και αρρωστημένο. Υπάρχουν σκηνές πρωτοφανούς σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Στις εφόδους που έγιναν στα σπίτια και τους χώρους κατοικίας των συλληφθέντων παρουσία εισαγγελέων, κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 8 φορητοί υπολογιστές και εκατομμύρια CD και DVD, τα οποία περιείχαν σκληρότατο υλικό συνολικής χωρητικότητας 50.000 GΒyte. «Τα ευρήματα από την επιχείρηση Charly είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το υλικό που κατασχέθηκε από τους περισσότερους στο μεγαλύτερο μέρος του είναι άσχετο με το κύκλωμα που εξαρθρώσαμε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τις συλλήψεις αυτές θα οδηγηθούμε στην εξάρθρωση και άλλων κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

50.000 ΓΙΓΑΜΠΑΪΤ
«Υπάρχουν σκηνές πρωτοφανούς σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων», αποκαλύπτει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: