Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

gripi_emvolio_sm70Ξεκινά αύριο Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη, με προτεραιότητα στις ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 50 ετών. Σε 18 ανέρχονται οι θάνατοι από τη νόσο στη χώρα μας, 32 άτομα νοσηλεύονται αυτή την ώρα στην εντατική, ενώ κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και στην Ευρώπη. Το πανδημικό κύμα αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Έως και τις 25 Νοεμβρίου είχαν εμβολιαστεί συνολικά 46.000 πολίτες από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και τις ομάδες υψηλού κινδύνου

Οι υγειονομικές αρχές θα είναι ικανοποιημένες αν εμβολιαστούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τουλάχιστον το 50% του γενικού πληθυσμού. Παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 70.000.000 άνθρωποι. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην προκαταρκτική εξέταση που διατάθηκε για την ασφάλεια του εμβολίου της νέας γρίπης, είπε ότι τόσο ο εισαγγελέας όσο και ορισμένοι γιατροί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ωστόσο θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα περιστατικά, που θα προκύπτουν από την πανδημία της νέας γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: