Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Προχωράει για το δεύτερο βήμα




Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά κι ετοιμάζεται για το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Τι δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής Μπουρούσης, τι γίνεται με τον Βούισιτς και τον Μπέβερλι.

Είναι δεδομένο πως καρδιοχτύπησε τους εκατομμύρια φίλους του, αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία. Κι αυτή είναι πως ο Ολυμπιακός νίκησε με 12 πόντους διαφορά τον ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άρη (στο ΣΕΦ) στις 23 Δεκεμβρίου και στις 20 Ιανουαρίου (στο Αλεξάνδρειο), αλλά αυτά τα παιχνίδια αργούν πολύ ακόμα. Το θέμα είναι πως η ομάδα από την Πέμπτη κιόλας επέστρεψε στο γήπεδο για προπόνηση και ετοιμάζεται για το δεύτερο από τα τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνει αυτό το μήνα. Δηλαδή τη νίκη επί του ΠΑΟΚ τη Κυριακή για τη 4η αγωνιστική της Α1, πριν παίξει με την Παρτιζάν και τον ΠΑΟ. Σαφώς οφείλει να ανεβάσει την απόδοση της, όπως ανέφερε ο πρωταγωνιστής (με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ) του αγώνα της Πυλαίας Γιάννης Μπουρούσης. "Αυτό που κρατάμε από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου κι αυτό που πρέπει όχι να ξεχάσουμε, αλλά να διορθώσουμε είναι τα "νεκρά διαστήματα" στο παιχνίδι μας. Έχουμε καιρό για να σκεφτούμε τις δύο αναμετρήσεις με τον Άρη. Δεν έπρεπε από την στιγμή που πήραμε μια διαφορά μετά το ξεκίνημα, να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να μπούμε στην διαδικασία να ρισκάρουμε και να "κυνηγάμε" τον ΠΑΟΚ. Το καλό είναι ότι έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο και μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως αυτή την φορά μπορούμε να παίξουμε καλά από την αρχή ως το τέλος. Η ποιότητά μας είναι δεδομένη, αλλά χρειαζόμαστε και την διάρκεια, γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε τα πιο δύσκολα ματς που έρχονται".

"Νιώθω πολύ καλά"

Ο Μπουρούσης αναφέρθηκε και στον εαυτό του, καθώς από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του κάνει όργια. Με την Εφές σημείωσε 23 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής και χθες με τον ΠΑΟΚ σταμάτησε στους 19, αλλά είχε επίσης και εννέα ριμπάουντ στο ενεργητικό του. "Προσωπικά, είναι αλήθεια ότι νιώθω πολύ καλά μετά την επιστροφή μου, στάθηκα τυχερός γιατί ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, πήρα ανάσες και είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό", τόνισε σχετικά και συνέχισε. "Έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να προετοιμαστούμε ο καθένας από την πλευρά του και όλοι μαζί ως ομάδα, για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει, σε όλες τις προκλήσεις που έρχονται και κυρίως στα ματς που θα κρίνουν τους τίτλους".

50-50 για Νίκολα

Ο Μπουρούσης, λοιπόν, έχει επιστρέψει δυναμικά μετά το τραυματισμό του, αλλά δεν ξέρουμε αν θα συμβεί κάτι ανάλογο με τον Νίκολα Βούισιτς τη Κυριακή. Ο κροάτης σέντερ δεν αγωνίσθηκε στο ματς Κυπέλλου, λόγω της θλάσης που υπέστη στην οσφυϊκή μοίρα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα στη μέση δεν είναι ανησυχητικό, αλλά θα πρέπει την Παρασκευή να εξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, για να αποφασισθεί αν θα παίξει την Κυριακή. Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι 50-50, αν και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί καλύτερα την Παρασκευή.

Σε σχέση με τον Μπέβερλι η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς χρειάζεται ακόμα καμιά δεκαριά μέρες για να επιστρέψει στα παρκέ, μετά τη θλάση που υπέστη στους προσαγωγούς. Όταν θα είναι έτοιμος, ο Γιαννάκης θα έχει μια δύσκολη απόφαση να πάρει. Θα είναι ο νεαρός Αμερικανός αυτός που θα μείνει εκτός Α1, ή μήπως ο Ούειφερ, που ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί. Ή θα προτιμηθεί ο Χαλπερίν. Όπως είδαμε στο ματς της Τετάρτης, ο Ισραηλινός ήταν εξαιρετικός και μάλλον θα κάνει καλό και στον ίδιο και στην ομάδα να παίζει και στις δύο διοργανώσεις.

Ακόμα, πάντως, είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις και το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει εντονότερα, όταν ο Μπέβερλι είναι έτοιμος να επιστρέψει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: