Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ:

«Σήμερα κάποιοι "σύμβουλοι" που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της ΝΔ μας κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η ΝΔ είμαστε "φθαρμένο προϊόν". Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε» «Ενδεχομένως και να ...ζητήσουμε συγγνώμη γιατί εξακολουθούμε και τις πιστεύουμε. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, της ΝΔ. Θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη»
«Κανένας απολύτως κίνδυνος δεν ελλοχεύει για την ενότητα του κόμματος. Είτε εκλεγεί η Ντόρα, είτε ο Παναγιώτης, είτε ο Αντώνης, την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά, τη γροθιά της ΝΔ»
Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο ελληνοτουρκικών διαφορών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού.

Ζήτησε μάλιστα από την Τουρκία «να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων, να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας».

Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας.

Στη συνέχεια επέκρινε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ρώτησε: «Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: