Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ :Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις γίνονται με τον πολιτικό αντίπαλο και όχι με τον συμμαχητή.


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος τονίζοντας ότι «την επόμενη μέρα από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, θα είμαστε όλοι μια γροθιά». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο» και πρόσθεσε: «Αντίπαλός μου είναι η ήττα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ιδεολογικός πολέμιος».

Όσον αφορά στην οργάνωση του κόμματος της ΝΔ, εφ όσον εκλεγεί πρόεδρος, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι η οργανωμένη βάση θα έχει λόγο και ρόλο μετά την εκλογή νέας ηγεσίας, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη ΝΔ σε προσυνεδριακό διάλογο και στη συνεχεία σε συνέδριο αρχών.

Σχετικά με την πραγματοποίηση πιθανής τηλεμαχίας ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι ανήκει στη «σχολή σκέψης» των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ευάγγελου Αβέρωφ που τον έχει μάθει, όπως είπε, ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις γίνονται με τον πολιτικό αντίπαλο και όχι με τον συμμαχητή. Και πρόσθεσε: «Τη Ντόρα και τον Παναγιώτη τους θεωρώ συμμαχητές».

Όσον αφορά την ιδεολογία, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα, ζούμε μια θολούρα, δεν μιλάμε για την ιδεολογία μας», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρηθούν και να προβληθούν οι βασικές αρχές της κεντροδεξιάς παράταξης».

Ακόμη, αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του κόμματος, σημείωσε ότι «πρέπει να φέρουμε τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που έμειναν στο σπίτι τους στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου» Και πρόσθεσε: «Αυτούς πρέπει να φέρουμε μαζί. Πρώτα την οικογένεια και μετά τον γείτονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: