Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ζίκο: Με την πλάτη στον τοίχο!



Ζίκο: Με την πλάτη στον τοίχο!

του Χρήστου Φασούλα

Το αυτονόητο, το οποίο ωστόσο αρνούνται να ομολογήσουν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του σε αντίστοιχες περιστάσεις, παραδέχτηκε ο Ζίκο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Αλκμαάρ.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής, ερωτηθείς αν αισθάνεται πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, απάντησε: «Ναι, όλοι οι προπονητές αισθάνονται έτσι. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών». Παράλληλα, ο Ζίκο έκρινε πως η επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στου Ρέντη θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ομάδα: «Είναι θετικό όταν μιλά ο πρόεδρος. Δείχνει ότι είναι μαζί μας, μας δίνει ηρεμία. Τα λόγια του προέδρου πάνε κατευθείαν στους παίχτες και είναι σημαντικό να ακούγεται η φωνή του».

Ο Ζίκο άφησε να εννοηθεί πως δεν θα επαναλάβει το εγχείρημα των τριών αμυντικών που είχε εφαρμόσει στη Λιέγη κόντρα στη Σταντάρ: «Με τη Σταντάρ παίξαμε καλά, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Δεχθήκαμε τα δύο γκολ από 2 αντεπιθέσεις που ήμασταν όλοι οι παίχτες μπροστά. Αύριο θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να πάρουμε το αποτέλεσμα γιατί είναι σημαντικό. Τα δύο ματς αυτά μοιάζουν, αλλά δεν θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο»

Για τη συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου είπε: «Δεν τον έχω δει σε μία ολόκληρη προπόνηση. Θα περιμένω να τον δω και θα αποφασίσω. Από τότε που γύρισε από την Εθνική ομάδα, δεν έχει καταφέρει να βγάλει μία προπόνηση».

Όσο για το αν θα προτιμούσε νίκη στην Ολλανδία και ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή το αντίστροφο απάντησε: «Δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Στο ντέρμπι της Κυριακής θα ήθελα τη νίκη, γιατί θα μας δώσει ώθηση. Το ματς με την Άλκμααρ είναι πολύ δύσκολο και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρουμε λίγη χαρά μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βελτιώσει τη θέση του στον όμιλο. Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ και όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για πρόκριση».

Τέλος, μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον ποδοσφαιριστή Ρόναλντ Κούμαν, που την Τρίτη θα είναι αντίπαλός του στη μάχη των πάγκων. «Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς. Δεν είχα τη χαρά να παίξω εναντίον του, αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Μουντιάλ του ‘98 που ήταν βοηθός του Χίντινκ κι εγώ ήμουν συντονιστής στην εθνική Βραζιλίας. Ηταν σημαντική στιγμή όπως και η συνάντησή μου με τον Ράικαρντ. Νομίζω ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία: παίζουμε επιθετικά με κατοχή της μπάλας. Όποτε βλέπω παιχνίδια των ομάδων του μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Παίξαμε αντίπαλοι (ως προπονητές, εκείνος με την Αϊντχόφεν και εγώ με τη Φενέρμπαχτσε. Το παιχνίδι έληξε 0-0».

Ο Μαρέσκα

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Έντσο Μαρέσκα, χαρακτηρίζοντας το ματς με την Άλκμααρ, ως το σημαντικότερο μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Η αλήθεια είναι πως είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Είναι το πιο σημαντικό ματς μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Μετά θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να ξεπεράσουμε την τελευταία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες πάντα προσπαθούν για το καλύτερο σε ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η δουλειά του κάθε ποδοσφαιριστή και εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Άλλη διοργάνωση το πρωτάθλημα και άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να νικήσουμε, αλλά και η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η Άλκμααρ είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι και ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κάρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όλοι ξέρουμε ότι είναι σημαντικό παιχνίδι. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει η κατοχή της μπάλας. Αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αλλά ακόμη και εάν δεν τα καταφέρουμε γιατί όχι να μην μπορέσουμε να νικήσουμε την Άρσεναλ. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: