Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ολες οι λεπτομέρειες για τις συναυλίες των Pet Shop Boys στην Ελλάδα ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




H παγκόσμια περιοδεία "Pandemonium on Tour" ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου 2009 από τη Ρωσία και θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο. To φημισμένο δίδυμο από τη Βρετανία θα επισκεφθεί 76 μεγάλες πόλεις του κόσμου, αφού πρώτα σταματήσει -μετά από 7 χρόνια- στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στην Θεσσαλονίκη!

Η συναυλία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo ενώ η συναυλία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο ΠΑΟΚ Sports Arena.

Στην αίθουσα 4 του Metropolitan Expo, διαστάσεων 145x42 μέτρων, θα στηθεί η υπερπαραγωγή της Pandemonium Tour στην Αθήνα, ένα show που έχει σχεδιάσει η διάσημη σκηνογράφος Es Devlin, ευρέως γνωστή -εκτός από το θέατρο και την όπερα- από τις συνεργασίες της με σημαντικούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους οι Kanye West, Mika, Take That, Muse, Lady Gaga. «O Neil και ο Chris εμπνεύστηκαν την Pandemonium Tour από τα βιτρό παράθυρα του γερμανού καλλιτέχνη Gerhart Richter. Από κει προέκυψε το εξώφυλλο του άλμπουμ “Yes” με τα πολύχρωμα τετράγωνα και έτσι δημιουργήθηκε το concept με τους κύβους. Θέλαμε τα σκηνικά της Pandemonium Tour να έχουν και κάτι το φυσικό. Και επειδή έχουμε δει πολύ LED στη ζωή μας, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την τεχνολογία του video με το...απλό χαρτί!», εξηγεί η Es.

Όλα τα υλικά της παραγωγής καταφθάνουν από το Λονδίνο μέσα σε 4 φορτηγά ενώ 2 λεωφορεία θα μεταφέρουν το προσωπικό που θα στήσει το όλο project.

To φαντασμαγορικό σκηνικό αποτελείται από 140 κύβους φτιαγμένους από πεπιεσμένο χαρτί, 50 από τους οποίους αιωρούνται, ενώ οι υπόλοιποι δημιουργούν τοίχους, σκάλες και γεωμετρικά σχήματα πάνω στη σκηνή. Οι κύβοι αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι του show αφού τη μια στιγμή καταρρέουν και την άλλη χτίζονται ξανά, επί τόπου, την ώρα που ο Neil τραγουδάει το “Building A Wall”.

Το video wall, που είναι στημένο πάνω στη σκηνή έχει πλάτος 16 μέτρα και ύψος 11 μέτρα, είναι ντυμένο με -τι άλλο;- χάρτινους κύβους. Τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ, που αποτελούν μέρος του όλου concept, έχει επιμεληθεί το δίδυμο Sam Pattinson και Luke Halls από την Onetazero Industries (AC/DC, U2, Chemical Brothers, Beck, Kaiser Chiefs, Asian Dub Foundation, Live8), ενώ ο Rob Sinclair (Human League, Keane) είναι ο κύριος υπεύθυνος γι αυτή την «άλλη» αίσθηση που δημιουργεί η τέχνη του lighting design.

Τα άκρως εντυπωσιακά κοστούμια έχει σχεδιάσει η επί χρόνια συνεργάτις του γκρουπ, Jeffrey Bryant, η οποία έχει κατά καιρούς επιμεληθεί τις εμφανίσεις των Rolling Stones, της Tina Turner, του George Michael, της Cindy Lauper, των Duran Duran.

Μία συναυλία που τα έχει όλα! Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλούς γκρουπ, μέχρι πρωτοποριακά οπτικά εφέ, σύγχρονες χορογραφίες, Light & Sound design και χιλιάδες κομφετί που θα εκτοξευθούν την κατάλληλη στιγμή προκαλώντας....πανδαιμόνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: