Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Εξαντλήθηκε η μετεκλογική ευφορία

Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα έρχεται η νέα κυβέρνηση, αφού η περίοδος χάριτος αρχίζει να τελειώνει, όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue.

H οικονομία (68%) εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Ωστόσο, παρότι η κυβέρνηση ουσιαστικά "παίζει" χωρίς αντιπολίτευση, οι συνέπειες από το άνοιγμα των προβλημάτων αρχίζουν να αποτυπώνονται στην κοινή γνώμη.

Στην ερώτηση "ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα;", από 54% που ήταν τον Οκτώβριο, το ποσοστό για την κυβέρνηση πέφτει το Νοέμβριο στο 46%, ενώ "καμία από τις δύο" απαντά το 36% (τον Οκτώβριο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 28%).

Εξάλλου, αυξάνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι η κυβέρνηση οδεύει σε λάθος κατεύθυνση (60% το Νοέμβριο - 54% τον Οκτώβριο), ενώ 63% εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν αρκετές κινητοποιήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά δυσαρέσκειας. Για την κυβέρνηση δυσαρεστημένο δηλώνει το 55% και ικανοποιημένο το 40%, ενώ για τη ΝΔ το ποσοστό δυσαρέσκειας "εκτοξεύεται" στο 87% και μόλις το 6% δηλώνει ικανοποιημένο.

Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Γ. Παπανδρέου (74% θετικές γνώμες) και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας (48%), Κώστας Καραμανλής (40%), Γιώργος Καρατζαφέρης (37%) και Αλέκα Παπαρήγα (35%).

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 56% και ακολουθεί ο Κ. Καραμανλής (27%), ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 13%).
www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: