Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

25 ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ

Του Σπύρου Γκουτζάνη

Στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ αποφάσισε την Τρίτη η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μετά από συνεννόηση με τον κ. Κώστα Καραμανλή και τους υποψηφίους για την ηγεσίας κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η Οργανωτική απέρριψε πρόταση που διακινούσαν στο παρασκήνιο υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη να αναδειχθεί ο αρχηγός σε κάθε περίπτωση από τον πρώτο γύρο εφόσον συμπληρώσει το 42%. Η εκδοχή αυτή θα είχε σημασία στην περίπτωση που θα μείνει μέχρι το τέλος στην κούρσα ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος θεωρείται ότι κόβει ψήφους από τον κ. Σαμαρά.

Αύριο θα ανακοινωθεί και η εταιρία που θα αναλάβει την μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της ψηφοφορίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου. Θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα, θα ακολουθήσει ο γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κώστας Καραμανλής και οι υποψήφιοι για την ηγεσία με αλφαβητική σειρά. Στην συνέχεια θα πάρουν τον λόγο οι σύνέδροι. Το συνέδριο θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη μάχη σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: