Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΙ ΩΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ



«Να τελειώσουμε την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός στην Λιέγη δίνει το σημαντικότερο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδας μας με το διπλό θα έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από την 4η αγωνιστική. Ο Ζίκο έδωσε το σύνθημα για νίκη κόντρα στη Σταντάρ επισημαίνοντας ότι ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη.

"Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Αν πάρουμε το καλό αποτέλεσμα θα έχουμε την πρόκριση εξασφαλισμένη. Δεν είναι το παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον μας στον θεσμό, αλλά μπορεί να το κρίνει θετικά", ήταν τα πρώτα λόγια του Ζίκο. Σε ερώτηση για το αν αυτό το ματς έχει χαρακτήρα τελικού και είπε: "Το 80% που κάνουν το τρία στα τρία στην έδρα τους κερδίζουν την πρόκριση. Βέβαια εμείς με νίκη κόντρα στη Σταντάρ περνάμε. Τα εντός ισχύουν, αλλά με νίκη είμαστε ενώπιον της πρόκρισης. Έχουμε την δυνατότητα να προκριθούμε σε περίπτωση που η Άρσεναλ κερδίσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσουμε την πρόκριση".

Αναφορικά με το σχήμα που θα παρατάξει στην άμυνα σχολίασε: "Δεν έχω αποφασίσει. Θα δω την τελευταία προπόνηση, αφού έχουμε μερικά προβλήματα. Αναλόγως πως θα πάει η προπόνηση θα αποφασίσω". Ποιο, όμως θα είναι το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τον Ζίκο; "Θα είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Θα είμαι ικανοποιημένος γιατί θα έχουμε πάλι το προβάδισμα, εμείς πάντως, παίζουμε πάντα για τη νίκη", ήταν το σχόλιο του.

Σε ερώτηση για το αν περιμένει πιο επιθετική την Σταντάρ ο Ζίκο τόνισε: "Αν εμείς πρέπει να αμυνθούμε θα παίξουμε με αντεπιθέσεις". Ο Βραζιλιάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στο αν υπάρχει σκέψη και για την πρώτη θέση του ομίλου. "Υπάρχει η σκέψη να περάσουμε. Αυτό μας απασχολεί, αλλά υπάρχει σκέψη και για την πρώτη θέση, μας περνάει από το μυαλό. Ποδόσφαιρο είναι όλα γίνονται. Είτε πρώτος, είτε δεύτερος δεν έχει σημασία, δεν σημαίνει ότι ο δεύτερος είναι χειρότερος από τον πρώτο". Όσον αφορά στο ότι ως προπονητής δεν έχει καμία εκτός έδρας νίκη είπε: "Δεν το σκέφτομαι, έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Με την Φενέρ αντιμετώπισα μεγάλες ομάδες. Δεν το σκέφτομαι και δεν με πειράζει", σχολίασε ο Ζίκο και συνέχισε: "Δεν θα ασχοληθώ με το ότι η Σταντάρ θέλει τη νίκη. Θα κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει, αφού αν χάσει μένει εκτός παιχνιδιού. Ο καθένας κοιτάζει να πάρει ότι μπορεί από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ".

Για το ενδεχόμενο να παίξει στην άμυνα με Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοφ είπε: "Όλοι οι παίκτες που είναι στον Ολυμπιακό μπορούν να παίξουν. Μπορεί να συμβεί και αυτό". Ολοκληρώνοντας ο Ζίκο αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν οι Πειραιώτες λέγοντας: "Εξαρτάται από τα πρώτα λεπτά του ματς. Προσωπικά μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και πάντα προσπαθώ να παίζω επιθετικά ώστε να σημειώνουμε γκολ", είπε ο Ζίκο.

Ντουντού: "Είναι η ευκαιρία μας" Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος χαφ παραδέχτηκε ότι είναι ευκαιρία για την ομάδα να πάρει την πρόκριση. "Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Αν κερδίσουμε παίρνουμε την πρόκριση, αλλά η Σταντάρ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο καιρός δεν είναι ιδανικός, δεν μας απασχολεί ούτε το κρύο, ούτε η ζέστη. Υπάρχει διάθεση για τη νίκη και θα κάνουμε το καλύτερο". Ο Ντουντού ρωτήθηκε για τα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα και είπε: "Υπάρχει ένα θέμα το οποίο το περνάμε. Οι τραυματισμοί μας δυσκολεύουν και παίζουμε με έναν επιθετικό. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τόσες φορές άλλωστε έχουμε παίξει με απουσίες. Έχουμε συνηθίσει". Για το αν αυτό το ματς είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού ο Ντουντού είπε: "Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παίξουμε σωστά, έξυπνα και με πάθος. Αν συνδυαστούν όλα αυτά μαζί θα τα καταφέρουμε", σχολίασε ο Βραζιλιάνος και για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στο γήπεδο είπε: "Αν και δεν έχω παίξει ξανά σε αυτό το γήπεδο. Μου αρέσει να παίζω σε τέτοιες έδρες. Μου αρέσει να παίζω μπροστά σε καυτό κοινό. Είναι ωραία".

GAVROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: