Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Κυκλοφοριακό "κομφούζιο" στους δρόμους της Αθήνας

Κυκλοφοριακό "κομφούζιο" στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν στην οδό Πειραιώς όπου η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα και στα δύο ρεύματα από την Π. Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Κλειστή παρέμεινε για ώρα η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Ρηγίλλης, στην κατεύθυνση προς κέντρο.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο της Αχαρνών, στα δύο ρεύματα της Συγγρού, της Αμφιθέας, Κηφισού και Αθηνών καθώς και στην άνοδο, από τον Πειραιά μέχρι τα ΚΤΕΛ, ενώ εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί οι σηματοδότες στη Μεσογείων και στην Κατεχάκη.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικράτησε και σε τμήματα των λεωφόρων, Κηφισίας, Μεσογείων, Ποσειδώνος, Αλεξάνδρας και Πατησίων, καθώς και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Βασ. Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Χαμοστέρνας, Καλλιρρόης, Σταδίου και Παναγή Τσαλδάρη.

Στη λεωφόρο Σχιστού, στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το όχημά τους προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα λόγω της ολισθηρότητας.

Καταστροφές στο Ν.Ηλείας από ανεμοστρόβιλο

Ανεμοστρόβιλος έπληξε στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης στο δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Ηλία στο νομό Ηλείας, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που στη συνέχεια έπληξε και γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα, σημαντικές ζημιές υπέστη ένα σχολικό κτίριο, οικίες, και αρκετές καλλιέργειες.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατάνου καταστροφές έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον πέντε σπίτια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διάρκεια του φαινομένου ήταν περίπου μισή ώρα.

Στο Αγρίνιο η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 25 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στην Αθήνα η πυροσβεστική προχώρησε σε 10 κοπές δέντρων. Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμαλιάδα.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσίασαν το απόγευμα πολλές περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς πλημμύρισε ο υπόγειος υποσταθμός της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής και συνεργείο της ΔΕΗ που προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά.

Σημαντικές βλάβες από τις καταιγίδες στη Ζάκυνθο

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και το νησί της Ζακύνθου.

Σημαντικές βλάβες σημειώθηκαν σε όλο το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς αρκετά σπίτια παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

«Απαγορευτικό» από Πειραιά και Λαύριο

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έχουν ως αποτέλεσμα να μην εκτελούνται δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου. Επίσης, έχει διακοπεί η σύνδεση από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια προσωρινά από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο.

Από τη Ραφήνα, το μόνο δρομολόγιο που πραγματοποιηθεί είναι αυτό στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης για Μαρμάρι.

Δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει το επιβατικό πλοίο «Θεόφιλος», που επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, εξαιτίας απαγορευτικού απόπλου, που ισχύει από νωρίς το απόγευμα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιονίζει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας

Σποραδικές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα το σκηνικό του καιρού είναι χειμωνιάτικο, με βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους.

Χιόνι πέφτει κυρίως στα ορεινά των νομών Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ χιονίζει, με διαστήματα χιονόνερου και βροχής και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν.

Από τις χιονοπτώσεις σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς επίσης και στο δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά Ημαθίας και Φλώρινας

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί, που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Τριών - Πέντε Πηγαδιών.

Για αύριο, η ΕΜΥ προβλέπει ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα της Τετάρτης ωστόσο αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί, στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: