Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Βομβαρδισμός έξι στόχων στη λωρίδα της Γάζας


Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουλάχιστον έξι στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες αφότου είχε εκτοξευτεί ρουκέτα από την παλαιστινιακή περιοχή, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας Ταϊλανδός εργάτης.

Δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε μία από τις επιθέσεις των Ισραηλινών, που είχε στόχο μία σήραγγα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Οι άλλοι στόχοι που επλήγησαν ήταν δύο ανοικτές εκτάσεις στη Χαν Γιούνες και ένα μεταλλουργείο κοντά στην πόλη της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε την πιθανή λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους Παλαιστίνιους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης. Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή συνέρχεται στη Μόσχα σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του διαλόγου ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Οξύνεται η ένταση

Από την πλευρά των Ισραηλινών, εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν έξι στόχοι, μεταξύ των οποίων ένα εργαστήριο κατασκευής ρουκετών. Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα απαντήσει σκληρά στην επίθεση που ρουκέτα που δέχτηκε το Ισραήλ από τη Γάζα, που ήταν την πρώτη μετά από ένα χρόνο.

Το Ισραήλ ενημέρωσε επίσης με επιστολή διαμαρτυρίας το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ανσάρ αλ-Σούνα, που πιστεύεται ότι βρίσκεται στην ιδεολογική γραμμή της Αλ Κάιντα, αλλά και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, που είναι πτέρυγα του κινήματος Φάταχ.

Η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Γάζας εκδηλώθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των μεσολαβητών του κουαρτέτου, στη Μόσχα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναρωτιέμαι ΑΝ θα ξαναχτιστούν οι φούρνοι, αλλά ΠΟΙΟΣ θα είναι ο επόμενος που θα τους ξαναχτίσει...