Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η εθνική οργή

ΑΠΟ ΤΗΝ: ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ

Η οργή φοβάμαι πως θα είναι το συναίσθημα που θα επικρατήσει στην παλέτα των ακραίων συγκινήσεων του θυμικού μας , την περίοδο που έρχεται. Γιατί όσο πιο κοντά έρχεται η ημέρα της εθνικής μας γιορτής , τόσο πιο πολύ πυκνώνουν οι ανησυχίες ότι τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τη ζωή μας στη χώρα μας.

Μιλάω για συναισθήματα ,γιατί δεν αντέχει άλλο η λογική να επεξεργάζεται στοιχεία, λάθη, παραλείψεις , ευθύνες. Συλλογικές και ατομικές, εγχώριες η αλλοδαπές.

Ζούμε ένα συμπυκνωμένο σε ένταση εξάμηνο δημόσιας διακυβέρνησης , με θέμα πως θα σωθεί η χώρα μας από την χρεοκοπία. Τώρα που η κορυφαία του ευρωπαϊκού χορού η κ. Αγγέλα Μέρκελ έχει αποφασίσει να μας αποσυνδέσει από το μηχάνημα , γιατί μη γελιόμαστε σε τεχνητή αναπνοή επιβιώνουμε, τώρα , θα φανεί η γερή κράση του έθνους μας. Τα μάθαμε όλα αυτούς τους 6 μήνες.

Πως λειτουργούν οι αγορές , τα spread , οι οίκοι αξιολόγησης, το Eurogroup, οι στρεβλώσεις της συνθήκης του Μάαστριχτ , το IMF ( ναι , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτό), πως λειτούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις , προβληματιστήκαμε για το πολιτικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει και μαζί με αυτό και εμείς. Περάσαμε έξι μήνες δημόσιας εθνικής ψυχανάλυσης , ήρθε η κρίσιμη ώρα που ο χρόνος στενεύει.

Η Σύνοδος κορυφής της 25ης Μαρτίου, έχει μια σημαδιακή ημερομηνία .Η Ευρωπαϊκή Ένωση , περνάει κι αυτή μια οριακή στιγμή σύγκρουσης, με την Ελλάδα να της έχει πέσει ο κλήρος να περάσει με μένος από πάνω της η πολιτική βούληση συμφέροντος της Γερμανίας και η «αβουλία» των ευρωπαϊκών θεσμών. Το πόσες θυσίες θα χρειαστεί να κάνουμε και το πόσες δυνάμεις έχουμε για να τις αντιστρέψουμε ,είναι το επόμενο θέμα και το επόμενο στοίχημα. Σ αυτές τις συνθήκες θα ξεχειλίσουν οι ακραίες αποχρώσεις του συναισθήματος. Και η οργή πιστεύω πως θα είναι το κυρίαρχο. Ας την χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον δημιουργικά.

ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: