Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

Υ.Γ. 1 : Αυτά μόνο στον Ολυμπιακό θα μπορούσαν να συμβούν. Αναφέρομαι στο "ντου" με Καλάσνικοφ που έκαναν μασκοφόροι στο σπίτι που διαμένει ο Χεσούς Ντάτολο, στο οποίο μάλιστα βρισκόταν και ο Ραούλ Μπράβο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Νάπολι με τη Γιουβέντους. Ο Ντάτολο λέει σοκαρίστηκε τόσο πολύ που ζήτησε να φύγει άμεσα από την Ελλάδα. 'Ηταν στραβό το κλήμα με τον Αργεντινό, το'φαγε και ο γάϊδαρος, που λένε...

Υ.Γ. 2 : Έγραψα "μόνο στον Ολυμπιακό" από πάνω, γιατί είθισται οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν τέτοιες περιπέτειες. Αν θυμάστε, πριν καμμιά τριετία-τετραετία, είχε γίνει "μπούκα" στο σπίτι του Ριβάλντο, τη στιγμή που αυτός και η γυναίκα του αλλά και διάφοροι φίλοι του ήταν μέσα στο σπίτι, με τους "μπουκαδόρους" να ανακατεύουν το σπίτι αλλά να μην αφαιρούν τίποτα, τελικά.
Όπως θα θυμάστε και το "ντου" στο σπίτι του Μαροκινού Αμπντεσλάμ Ουαντού, όπου άγνωστοι έγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού, με αποτέλεσμα η μισοσαλταρισμένη γυναίκα του να... σαλτάρει εντελώς και να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Γαλλία. Και τώρα, το "ντου" στο σπίτι του Ντάτολο με τα Καλάσνικοφ. Αν μη τι άλλο, το να είσαι ξένος ποδοσφαιριστής και να ανήκει στον Ολυμπιακό, είναι μια πρόκληση. Και μετά θεωρούσε πρόβλημα ο Γιάγια Τουρέ οτι δεν του έφτιαχνε ο Δουρέκας τη δορυφορική...


Υ.Γ. 3 : Ο Ντάτολο με απογοήτευσε, γιατί είχα πιστέψει αρχικά οτι είχε τη θέληση να παίξει, να διακριθεί και να αφήσει το στίγμα του "αναγκάζοντας" τον Ολυμπιακό να κυνηγήσει την απόκτηση του. Το παιδί έχει πολύ καλή τεχνική, μπάλα ξέρει - αναμφισβήτητο αυτό, αλλά του λείπουν δύο πράγματα : Διάθεση να παίξει και να προσφέρει και "τσαγανό".
Ίσως το 2ο να είναι συνάρτηση του πρώτου, από την άποψη "γιατί να κάθομαι να σκοτώνομαι, εγώ να γυρίσω στη Νάπολι θέλω" όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει σε όλους τους τόνους ο Αργεντινός. Αν έχει πάρει απόφαση οτι ο Μαραντόνα δεν θα τον καλέσει στην εθνική για το Μουντιάλ, τζάμπα ταλαιπωρείται αυτός, τζάμπα ταλαιπωρούμαστε κι εμείς.


Υ.Γ. 4 : Τα παραδείγματα των Λέτο και Ντάτολο δύο σίγουρα συμπεράσματα δίνουν στους διοικούντες : α) Να μην ασχολούνται με δανεικούς ποδοσφαιριστές, όσο και αν του βγαίνει του Θεοδωρίδη Jr. η τακτική στο FM2010 και β) ο αντικαταστάτης του Τζόλε στα αριστερά δεν πρέπει να είναι Αργεντινός.

Υ.Γ. 5 : Στα δικά μας. Το σημερινό "μύριζε" γκέλα από μίλια μακριά. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στη διοίκηση και την ομάδα λύθηκαν όλα τα προβλήματα : Πήγαμε εμείς στου Ρέντη να πανηγυρίσουμε, ο Κόκκαλης ανέβαλλε το Δ.Σ. και έκλεισε τις διακοπές του, ο Μπάντοβιτς έδωσε διήμερο ρεπό, όλα τα προβλήματα είχαν λυθεί. Και μετά απορούμε γιατί είχαμε αυτά τα χάλια.

Υ.Γ. 6 : Όταν σε 14 ματς στην έδρα σου έχεις μόλις 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και έχεις και 2 ήττες, δεν μπορείς να ελπίζεις βάσιμα οτι θα πάρεις πρωτάθλημα. Ειδικά όταν η έδρα κουβαλάει ένα τόσο βαρύ όνομα και ιστορία όπως το στάδιο Καραϊσκάκη.

Υ.Γ. 7 : Η νέα ιστορία που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τον αγώνα ήταν λέει οτι μίλησε στους παίκτες ο γιος του Κυριακίδη και αφού ανακοίνωσε πριμ 200.000 ευρώ (!) τους μίλησε για το όραμα ενός πολύ μεγάλου Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε το ποσό των 200.000.000 που θα πέσουν στην ομάδα. Τι είναι ο γιος του Κυριακίδη; Και ποιός είναι ο Κυριακίδης; Είναι λέει ο στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη μαζί με τον Ρογκόπουλο και θα φέρουν λέει τη νέα εποχή στον Ολυμπιακό. Δύο τα κρατούμενα σε αυτή τη νέα ιστορία...

Υ.Γ. 8 : Ένα : Σε μια εποχή που συζητάμε οτι η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, με εταιρείες κολοσσούς να κλονίζονται, με κοσμάκη να χάνει τη δουλειά του, με τις τιμές των αγαθών να ανεβαίνουν καθημερινά σε δυσθεώρητα ύψη, βγαίνει ένας φίτσουλας και ρίχνει ένα νούμερο "200.000.000 ευρώ" λες και μιλάει για τις ελιές που'χει ο παππούς του στο χωριό.
Τη στιγμή που διαβάζουμε πως είναι άμεσα απαιτητό για τα λειτουργικά έξοδα της νέας σεζόν να βρεθεί το ποσό των 10.000.000 ευρώ και ως τώρα μόνο στο μιλητό το βρίσκουμε, ξαφνικά μας λένε για μπάτζετ 200.000.000 ευρώ. Και τίθεται το ερώτημα : Πόσο μαλάκα τον θεωρούν τελικά τον οπαδό που του πουλάνε ελπίδα επιτηδευμένα για να ονειρεύεται καλύτερες ημέρες και να σταματήσει τη μουρμούρα;


Υ.Γ. 9 : Δύο : Τι είναι ρε φίτσουλες ο Ολυμπιακός; Μπαίνει τη μια ο Δημητράκης ο Θεοδωρίδης να πιάσει τους παίκτες και να τους πεί οτι... είναι δίπλα τους. Εμφανίζεται την άλλη ο γιός του Κυριακίδη (άλλο πάλι και τούτο) και ανακοινώνει πριμ και μπάτζετ και όλα. Ξέφραγο αμπέλι η ομάδα, όποιος γουστάρει ανοίγει την πόρτα, μπαίνει μέσα και λέει τη σοφιστεία του και το "όραμα" του για την ομάδα.

Υ.Γ. 10 : Απ'την όλη ιστορία το μόνο που λέγεται πως αληθεύει, είναι το πριμ των 200.000 ευρώ το οποίο είχε τάξει η πλευρά Λαυρεντιάδη στους παίκτες σε περίπτωση νίκης επί της Ξάνθης, ως επιβράβευση για την νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ. 11 : Η όλη ιστορία με τον Λαυρεντιάδη, τα... τρελά λεφτά του και τους επιστημονικούς συνεργάτες του όσο περνάει ο καιρός βρωμάει όλο και πιο έντονα Κοσκωτίλα.

Υ.Γ. 12 : Κλείνοντας την παρένθεση "Λαυρεντιάδης", να αναφέρω το εξής : Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ βρισκόταν στο Καραϊσκάκη μαζί με τον Σωκράτη τον Μεγαλοπρεπή, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για πρόθεση του LL να αυξήσει το ποσοστό των μετοχών του στην ΠΑΕ από το 10% στο 20%. Αναμένονται - λέει - άμεσα εξελίξεις και λέγεται πως ενδεχομένως έως και τη Μ. Τετάρτη θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις με τον LL να βάζει τα 10 εκ. ευρώ και να καλύπτει την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Υ.Γ. 13 :
Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο "πόσο ευχαριστημένος είναι άραγε ο Ολυμπιακός με τον ΣΚΑΪ". Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, το Αλαφουζοκάναλο έβγαλε θέμα που έκανε λόγο για εισιτήρια που δεν έχουν σφραγισθεί από την εφορία, ήτοι κατηγορούσε τον Ολυμπιακό για φοροδιαφυγή. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα : "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε σχέση με το θέμα που προβάλλεται από την τηλεοπτική ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ ανακοινώνει τα ακόλουθα: Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει ελεγχθεί με προσωρινό έλεγχο από το ΔΕΚ (μέχρι 11/09), είναι σε εξέλιξη τακτικός έλεγχος των χρήσεων 2006-2009, έχει ελεγχθεί τον 03/09 από την ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ για το θέμα των εισιτηρίων και ελέγχθηκε πρόσφατα τον 03/10 από το ΥΠΕΕ χωρίς να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση οφειλόμενη σε απόδοση ΦΠΑ εισιτηρίων. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι θέμα που προβάλει ο ΣΚΑΪ είναι αναληθές, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι δυσφημιστικό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όλων εκείνων που συμμετείχαν στην διαμόρφωση και προβολή του θέματος αυτού. Με την ευκαιρία προκαλεί εντύπωση στην ΠΑΕ και στους φιλάθλους της ο επιλεκτικός, επίμονος και συνεχής έλεγχος (είναι η μοναδική ΠΑΕ που ελέγχεται για το θέμα των εισιτηρίων - συνδέσμων) μιας ΠΑΕ που η οργάνωση, ο έλεγχος, η συνέπεια στην απόδοση φόρων (έχουν αποδοθεί φόροι ύψους 90 εκ. ευρώ από το 1993 μέχρι σήμερα) θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι αντικείμενο αυθαίρετων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων και «ερευνών»".

Υ.Γ. 14 : Ο Κάκος βοήθησε την πράσινη αρμάδα να διώξει το άγχος. Αν το γκολ του Σαλπιγγίδη το έβαζε κανένας Ντάρμπισιρ, μέχρι επερωτήσεις στη βουλή θα είχαμε.

Υ.Γ. 15 : Για τον δε ΠΑΟΚ, απλά επιβεβαιώνεται οτι οι ομάδες του Σάντος είναι πιο προβλέψιμες ακόμα και από επεισόδιο απ'τα "Φιλαράκια" στο Star, που κοντεύουμε να μάθουμε όλες τις ατάκες απ'έξω τόσα χρόνια που το παίζουν σερί. Περάσαμε την 25η αγωνιστική, χτύπησε το καμπανάκι, τέζα ο ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. 16 : Ο Εργοτέλης ανταμοίφθηκε για τα 7 γκολ που έφαγε φέτος απ'τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον υπερβάλλοντα ζήλο του στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και παραμένει στην κατηγορία. Αναφέρομαι στο "παντελονάτο" διπλό στην Καβάλα και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Ο Εργοτέλης των 4 γκολ στους 6 τελευταίους αγώνες του έβαλε 3 γκολ εκτός έδρας στην Καβάλα, που μέχρι πριν 2 εβδομάδες διεκδικούσε μέχρι και την 5η θέση. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου...

Υ.Γ. 17 :
Τον Ολυμπιακό - λένε - τον βγάλαμε απ'τη μέση. Τώρα για να κάνουμε ένα πιο αξιόπιστο και πιο... ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, να προσπαθήσουμε να "φάμε" Πανόπουλο και Κομπότη που δεν βάζουν τον ύμνο του Παναθηναϊκού στα κινητά τους. Αλήθεια, φαντάζεστε στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, 2010-2011 τι... αξιοπιστία και τι... μεγάλες συγκινήσεις θα έχουμε να ζήσουμε; Στην ίδια κατηγορία η Καβάλα του Ψωμιάδη, ο Ολυμπιακός Βόλου του Μπέου, η Κέρκυρα του Καλογιάννη (για τους νεότερους, ας ρωτήσουν κανέναν πιο παλιό να τους πεί για τις ένδοξες ημέρες του Αθηναϊκού, τότε που ήταν προστατευόμενος του καπετάνιου) και αν τα καταφέρει, και ο ΟΦΗ με τον Εργοτέλη; Μιλάμε για πολύ παντελονάτο πρωτάθλημα...

Υ.Γ. 18 : Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ είναι ένας καλός τερματοφύλακας και θα αποτελούσε μια καλή - ενδεχομένως - λύση για τον Ολυμπιακό. Προσωπικά δεν έχω πειστεί οτι ο Αυστριακός μπορεί να ανταπεξέλθει σε επίπεδο Ολυμπιακού αφ'ενός, αφ'ετέρου είμαι λίγο επιφυλακτικός όταν μιλάμε για τερματοφύλακα που παίζει στην Ξάνθη : Η ακριτική ομάδα έχει παρελθόν με τερματοφύλακες που "έφτιαξαν" καλό όνομα υπερασπιζόμενοι τα γκολπόστ της, αλλά που "έπεσαν" σαν διάττοντες αστέρες όταν έφυγαν από εκεί.
Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Αρκάντιους Μάλαρτζ που απ'την Ξάνθη πήγε στον Παναθηναϊκό, από εκεί στον ΟΦΗ καταλήγοντας τελικά παγκίτης στη Λάρισα, ενώ "φρέσκο" είναι και το πάθημα με τον Γιουράϊ Μπούτσεκ : Πρωταγωνιστής για μια πενταετία με την Ξάνθη, οι γκάφες του στον Ολυμπιακό ήταν μεγαλειώδεις. Ίσως ο Γκσπούρνινγκ να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ρίσκο.


Υ.Γ. 19 : Μ'αρέσει που αναγράφεται ως είδηση οτι είναι "στον αέρα" η μετακίνηση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στη Λίβερπουλ. Λες και τώρα που είναι στον αέρα, θα τρέξει ο πρόεδρος να τον αγοράσει, ενώ λίγες ημέρες πριν έβγαινε ο Χρυσικόπουλος και έλεγε "αυτός θέλει 3 εκ. με την διαπραγμάτευση ίσως έπεφτε στα 2 εκ., αλλά ποιός θα του τα δώσει, που θα τα βρεί αυτά τα λεφτά"; Είναι ηλίου φαεινότερο πως για να έρθει ο Γιοβάνοβιτς στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μειώσει τις απαιτήσεις του. Αν γίνεται, να τσοντάρει και κανένα ψιλό στην επικείμενη Α.Μ.Κ.

Υ.Γ. 20 : Για πολλοστή φορά ακούστηκε στο γήπεδο το "Ερνέστο Βαλβέρδε". Και φυσικά δεν ακούγεται επειδή ο κόσμος είδε στο πρόσωπο του Βάσκου τον δικό του Μουρίνιο, αλλά για να πικάρει την διοίκηση που σε πείσμα κάθε λογικής αντί να αντικαταστήσει τον Βάσκο με έναν προπονητή που θα μπορούσε να καθοδηγήσει σωστά την ομάδα, την ανέθεσε σε έναν "λίγο" προπονητή ο οποίος σαν μεγαλύτερο κατόρθωμα στο βιογραφικό του είχε πως δεν πάσχει από τη νόσο της χολέρας.

Υ.Γ. 21 : Αναμένουμε τη νέα υπερασπιστική γραμμή τώρα, γιατί ο Μπάντοβιτς κέρδισε πόντους την περασμένη εβδομάδα, αλλά με το σημερινό έχασε μέτρα... Αλλά ας κάνει πρώτα τις διακοπές του ο πρόεδρος και βλέπουμε. Άλλωστε έχει αφήσει πίσω του ικανότατο επιτελείο : Μπάντοβιτς - Νινιάδη στον πάγκο, Χρυσικόπουλο στις ακαδημίες, τον Δημητράκη "FM2010" αθλητικό διευθυντή (κάτι τέτοια βλέπει ο Αντωνίου και σκέφτεται οτι μπορεί να φτάσει μέχρι τη Ρεάλ) και από σήμερα και τον γιο του Κυριακίδη. Κατά τα άλλα, τα παθήματα έχουν γίνει μαθήματα και ο πρόεδρος οργανώνει την αντεπίθεση του για τη νέα σεζόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: