Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Οι άξονες της συμφωνίας Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη

Τελειωμένη υπόθεση είναι η άνοδος Λαυρεντιάδη στο 20% του μετοχολογίου της ΠΑΕ. Το παραδέχονται πλέον επίσημα οι συνεργάτες του Κόκκαλη. Και αναμένουν και εκείνοι το τυπικό, την ανακοίνωση που θα ανοίξει εποχή συνεργασίας στο μεγάλο λιμάνι. Ο Λαυρέντης τα λεφτά που απαιτούνται (δέκα εκατ ευρώ) τα δίνει άμεσα. Μετρητά. Και αυτό έχει τη σημασία του, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τα δίνει και ζητά από τον Κόκκαλη την οψιόν της συζήτησης για συνιδιοκτησία. Ο Κόκκαλης δέχεται και αυτό που θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι είναι πόσα χρήματα θα χρειαστούν ώστε ο Λαυρεντιάδης να εκτοξευθεί στο 45%. Ο Κόκκαλης κοστολογεί την ΠΑΕ στα 100 εκατ ευρώ. Ο Λαυρεντιάδης στα 70.

Και εκεί είναι η... διαφορά μέχρι στιγμής. Και θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι. Τότε θα κλείσει η συζήτηση.Θα τα βρουν όμως οι δύο τους. Όπως τα βρίσκουν και στα επιμέρους κομμάτια της συμφωνίας. Τα ποδοσφαιρικά. Αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για την λειτουργία του Ολυμπιακού.
1) Στην σωστή συνεργασία των μετόχων

Ο Λαυρεντιάδης βάζει τους στενούς συνεργάτες τους Ρογκόπουλο και Κυριακίδη στην ΠΑΕ αλλά μόνο ο πρώτος θα έχει λόγο στην λειτουργία της εταιρίας. Υπολογίζεται ότι θα είναι ο Χρυσικόπουλος της νέας παράταξης, όπως συμβαίνει και στην "Καραϊσκάκης ΑΕ". Θα πάρει θέση διευθύνοντος συμβούλου (όταν θα ολοκληρωθεί η συνιδιοκτησία) και μαζί με τον Χρυσικόπουλο θα είναι εκείνοι που θα κινούν τα νήματα από την πλατεία Αλεξάνδρας.

Η συνεργασία Ρογκόπουλου-Χρυσικόπουλου έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι για το Καραϊσκάκη. Και οι δύο τους τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Ο Χρυσικόπουλος θα είναι εκείνος που θα κρατά τα οικονομικάκαι ο Ρογκόπουλος εκείνος που θα ασχοληθεί με τα εμπορικά. Το management της εταιρίας ακόμη και αν το ποσοστό του Λαυρεντιάδη ανέβει στο 45% μένει στην πλευρά Κόκκαλη.

2) Στην δημιουργία ποδοσφαιρικών θέσεων στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ

Ο Λαυρεντιάδης έχει ψηθεί με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και οι στενοί συνεργάτες του. Δεν είναι όμως άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Δεν το γνωρίζουν το σπορ. Για αυτό και δεν έχουν σκοπό να... μπλεχθούν σε βάθος.

Η συζήτηση που έχει γίνει, επ αυτού ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων στην ομάδα. Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ είναι οι υποψήφιοι για τα πόστα του αθλητικού και τεχνικού διευθυντή. Τέλος τα πειράματα Κόκκαλη δηλαδή σε αυτό τον τομέα. Τέλος τα πειράματα με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη αθλητικό διευθυντή και το Ρέντη άδειο από παράγοντες και γεμάτο από τους μανατζαραίους που έχουν αρχίσει να κάνουν παρέλαση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

3) Βαλβέρδε

Ο Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του, έχουν συζητήσει ήδη με τον Κόκκαλη το θέμα προπονητή. Και έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ της περίπτωσης Βαλβέρδε. Γιατί τον θέλει ο κόσμος, γιατί ακούν ότι τον θέλουν οι ποδοσφαιριστές και γιατί εκτιμούν και οι ίδιοι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα γνωρίζοντας καλά την ομάδα.

Το sport. gr είχε αναφέρει πρώτο το "Βαλβέρδε αλλά μετά το Πάσχα". Αυτό θα γίνει και όλας. Μόνο ο Δημήτρης Θεοδωρίδης δεν θέλει τον Ερνέστο και επιμένει για τον Γκέρετς. Αυτή τη φορά όμως δεν θα του... περάσει, όπως πέρσι όταν πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση του Ισπανού! Γιατί τώρα ο Κόκκαλης δεν είναι μόνος του.

4) Μπάτζετ 15-20 εκατ ευρώ

Οι μεταγραφικές ανάγκες του Ολυμπιακού είναι μεγάλες. Από τη μέση και μπροστά η ομάδα αναζητά τουλάχιστον τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές.Παίκτες πρώτης γραμμής που εάν και εφόσον θα κάνουν και τη διαφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πέρσι ο Ολυμπιακός έβαλε στις μεταγραφές με το ζόρι τρία εκατ ευρώ καλοκαίρι και χειμώνα. Φέτος πρέπει να αγγίξει τα 15-20 για να αποκτήσει ότι χρειάζεται. Αυτό το μπάτζετ σε περίπτωση συνιδιοκτησίας θα το... μοιραστούν Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης.
Και για αυτό έχουν συζητήσει. Και έχουν συμφωνήσει.

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: