Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22:50 στην διασταύρωση Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων. Ένα ανήλικο κορίτσι και η μητέρα του τραυματίστηκαν. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένας νεκρός που πιθανολογείται ότι είναι ο τρομοκράτης που μετέφερε τη βόμβα και δυο τραυματίες, μια γυναίκα με το 10χρονο κοριτσάκι της, που περνούσαν τυχαία από το σημείο, είναι ο απολογισμός της απόπειρας τρομοκρατικού χτυπήματος που επιχειρήθηκε στη Σχολη Δημοσιας Διοίκησης στα Κάτω Πατήσια.

Το σημείο είναι πυκνοκατοικημένο και ακριβώς απέναντι υπάρχει μια καφετέρια που ήταν ανοιχτή!

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο νεκρός είναι ο τρομοκράτης, γιατί το πτώμα είναι διαμελισμένο και γιατί δεν προηγήθηκε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας, όπως συνήθως κάνουν οι τρομοκράτες.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και η 45χρονη μητέρα της στον Ερυθρό Σταυρό, σε κατάσταση σοκ.

Στο τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διεξάγουν έρευνα.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς και η ταυτότητα και ο ρόλος του ανθρώπου που διαμελίστηκε.
ΩΡΑ 02.07

Αρχικά οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι νεκρός ήταν ο τρομοκράτης, ο οποίος επιχείρησε να τοποθετήσει την βόμβα στην σχολή δημόσιας διοίκησης.


Από την έκρηξη, εκτός από τον νεκρό ο οποίος διαμελίστηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αγλαϊα Κυριακού, ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο ήταν στο σημείο με τη μητέρα του.Όταν η μητέρα - αφγανικής καταγωγής - κατάφερε να συννενοηθεί με τους αστυνομικούς, τους είπε οτι ο νεκρός είναι ο 15χρονος γιος της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια συνήθιζε τα βράδια να περιπλανιέται στην περιοχή και επειδή είναι πολύ φτωχοί μάζευαν ότι έβρισκαν σε κάδους απορριμμάτων. Ετσι οι εκτιμήσεις λένε οτι πιθανότατα βρήκαν σε κάδο μια βαλίτσα ή σάκο, που ήταν μέσα τοποθετημένη η βόμβα ανάμεσα σε ρούχα και την πήραν μαζί τους.Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο εκείνοι που τοποθέτησαν την βόμβα να μην είχαν προλάβει καν να απομακρυνθούν από το σημείο.


Επίσης, πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης είναι καφετέρια η οποία ήταν γεμάτη κόσμο!


Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή, πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου της ελληνοπακιστανικής κοινότητας.Στο τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διεξάγουν έρευνα."Η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο" δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φτάνοντας στο σημείο. "Ήταν ένα ύπουλο και άνανδρο χτύπημα των τρομοκρατών. Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν, είμαστε απέναντί τους", τόνισε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΩΤΟ

NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: