Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Στην κυκλοφορία δόθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα 14 χιλιόμετρα, από το Αθήναιο ως το Λεύκτρο, του νέου αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας & Λεύκτρο - Σπάρτη.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μειώνουν κατά 15 λεπτά της ώρας την απόσταση μεταξύ τους ενώ παρακάμπτονται και οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.

Με τον νέο δρόμο, οι οδηγοί θα περνούν και απ' τον ένα κλάδο της σήραγγας Ραψομάτη, μήκους 1.300 μέτρων.

Σε πρώτη φάση, η σύνδεση του νέου τμήματος Αθήναιο-Λεύκτρο με την υπάρχουσα εθνική οδό θα γίνεται σε δύο κυκλικούς κόμβους, στο ύψος του Αθήναιου (Ασέα) και Λεύκτρου (Μεγαλόπολη), αντίστοιχα.

Τον Αύγουστο θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος από την παράκαμψη της Τρίπολης μέχρι τα Παραδείσια, με τις σήραγγες στο Καλογερικό, ενώ θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι καινούργιες σήραγγες στο Νεοχώρι και στις “κεραίες“, κοντά στη Στέρνα.


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ AEGEAN

42 ευρώ το αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΥΟ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”

Ανακοινώθηκαν και επίσημα χθες από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της ΥΠΑ για τις 24 χαρακτηρισμένες ως άγονες αεροπορικές γραμμές, μεταξύ των οποίων και αυτή που συνδέει την Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη, την οποία θα εξυπηρετεί για δύο χρόνια η Aegean Airlines, ξεκινώντας από το Μεγάλο Σάββατο.

Ειδικότερα, η Aegean Airlines ανέλαβε τη συγκεκριμένη γραμμή όπως και άλλες τρεις- χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη γραμμή είναι βιώσιμη, σύμφωνα και με τα στοιχεία που υπάρχουν από τη μέχρι τώρα λειτουργία της.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η αεροπορική συγκοινωνία Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, με αεροσκάφος Avro RJ100 Avroliner, δυναμικότητας 112 επιβατών. Οι τιμές των εισιτηρίων, για απλή μετάβαση, χωρίς επιστροφή, κυμαίνονται μεταξύ 39 και 91 ευρώ. Η αναχώρηση από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα γίνεται στις 8.40 το πρωί και η άφιξη στη συμπρωτεύουσα στις 9.50. Από τη Θεσσαλονίκη το αεροσκάφος θα αναχωρεί στις 7 το πρωί και θα φθάνει στην Καλαμάτα στις 8.10. Από τις 14 Απριλίου, ωστόσο και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου οι πτήσεις θα γίνονται τις ίδιες ημέρες, αλλά βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, η αναχώρηση από την Καλαμάτα θα γίνεται στις 8.20 το βράδυ με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 9.30. Από τη συμπρωτεύουσα, το αεροσκάφος θα απογειώνεται στις 6.45 το απόγευμα και θα φθάνει στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 7.50 το βράδυ.

ΑΘΗΝΑ Σημειώνεται ότι από τις 14 Μαΐου, η Aegean Airlines ξεκινά και την καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα, με δύο δρομολόγια την ημέρα, με αεροσκάφη ATR72, δυναμικότητας 68 επιβατών.

Η τιμή του απλού εισιτηρίου θα κυμαίνεται από 42 μέχρι και 96 ευρώ. Αρχικά, μέχρι τις 19 του μήνα θα είναι ένα απογευματινό δρομολόγιο, με αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 4.15 και άφιξη στην Αθήνα στις 5 το απόγευμα. Η πτήση Αθήνα-Καλαμάτα θα αναχωρεί στις 3.05 το μεσημέρι και θα φθάνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 3.50.

Από τις 20 Μαΐου θα ξεκινήσουν και τα πρωινά δρομολόγια, στα οποία το αεροπλάνο θα φεύγει στις 9.55 από την Αθήνα, θα φθάνει 10.40 στην Καλαμάτα, απ’ όπου θα αναχωρεί στις 11.05 για να φθάσει στην Αθήνα στις 11.50.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Από την πλευρά της η Sky Express γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή Καλαμάτα-Ηράκλειο.

Με διάρκεια πτήσης 50 λεπτά, η αναχώρηση από Καλαμάτα κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα γίνεται στις 12.30 το μεσημέρι (κι από το Ηράκλειο στις 11 το πρωί), ενώ το Σάββατο το αεροπλάνο θα απογειώνεται από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 4.30 το απόγευμα (κι από το Ηράκλειο στις 3 μετά το μεσημέρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: