Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην σκοπιανή υποψηφιότητα του Δημητρόπουλου
Η ΠΓΔΜ πρότεινε τον Δημητρόπουλο ως πρόεδρο της UEG.

Την σφοδρή αντίδραση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Έλληνας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Δημήτρης Δημητρόπουλος, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως προτεινόμενος από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της FYROM κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στο 23ο Συνέδριο της UEG, στο Τελ Αβίβ.

Η εθνική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, που εκπροσωπείται διεθνώς με την ονομασία «Ομοσπονδία Γυμναστικής της Μακεδονίας» (Federation of Gymnastics of Macedonia), υπέδειξε τον κ. Δημητρόπουλο ως υποψήφιο για την προεδρία της UEG, κατά την σημερινή πρώτη ημέρα του 23ου Συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, προέβη σε δήλωση, στην οποία ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν ένας Έλληνας να αποδέχεται την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας της FYROM, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χρησιμοποιεί τον όρο 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Η γειτονική χώρα εκπροσωπείται εδώ και χρόνια με την συγκεκριμένη αυθαίρετη ονομασία, με την ανοχή του κ. Δημητρόπουλου και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι θα έφτανε στο σημείο να νομιμοποιήσει με την σημερινή ενέργειά του τους ανιστόρητους ισχυρισμούς της FYROM. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: