Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αθώος δηλώνει ο Β. Στεφανάκος


«Σας ζητώ να με αθωώσετε και αρνούμαι οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτά για τα οποία κατηγορούμαι. Ολο αυτό ήταν στημένο, έτυχε να συμβεί σε μένα, μπορεί να είχα και τις προϋποθέσεις και βάσει αυτής της ιστορίας βαπτίστηκα δημόσιος κίνδυνος».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται για κατηγορίες που αφορούν οργανωμένο έγκλημα και εκβιασμούς εις βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων. Συγκατηγορούμενός του είναι ο κουμπάρος του Γ. Σκαφτούρος, καθώς και οι Αργ. Δενζιρτζόγλου και Γ. Μπασταλής.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος δήλωσε πατέρας δύο παιδιών, αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση του με εκβιασμούς νυχτερινών κέντρων και καταστημάτων, υποστηρίζοντας ότι αυτό «είναι αντίθετο στην ψυχοσύνθεσή μου». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανάγκη τα χρήματα, ενώ ανέφερε ότι «θεωρώ ντροπή να πας να εκβιάσεις κάποιον ζητώντας του χρήματα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τον Μάιο του 2002 επετέθη στην πρώην φίλη του και στον σύντροφό της, ενώ διέψευσε την κατάθεση πρώην φίλου του ο οποίος υποστήριξε στους δικαστές ότι υπήρχε συγκροτημένη ομάδα η οποία επιδιδόταν σε εκβιασμούς.

Τα όσα τους αποδίδονται αρνήθηκαν κατά τη διάρκεια των απολογιών τους και οι λοιποί κατηγορούμενοι. Ο Γ. Σκαφτούρος αρνήθηκε ότι γνωρίζει τους συγκατηγορουμένους του, πλην του Στεφανάκου, και ζήτησε από τους δικαστές να του επιτρέψουν να επιστρέψει στην οικογένειά του. Σε πλήρη άρνηση της κατηγορίας προέβησαν ο κατηγορούμενος πρώην υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Γ. Μπασταλής και ο Αργ. Δενζιρτζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: