Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ



Πρώτη προσχώρηση στον Σαμαρά από το στρατόπεδο Αβραμόπουλου www.protothema.gr

του Σπύρου Γκουτζάνη

Η πρώτη προσχώρηση στον Αντώνη Σαμαρά από τους υποστηρικτές του κ. Αβραμόπουλου ήλθε από τον κ. Γιάννη Πατσόγιαννη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

Σε επιστολή του ο κ. Πατσόγιαννης αναφέρει: «Μετά την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου η ιδεολογική μου συναντίληψη με τον Αντώνη Σαμαρά και η καραμανλική μου προέλευση μου επιβάλλει να σταθώ στο πλευρό του και καλώ και τους φίλους μου να πράξουν το ίδιο».

Ο κ. Πατσόγιαννης ήταν μεταξύ των 50 που είχαν υπογράψει προτείνοντας για την ηγεσία τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η εκτίμηση είναι ότι οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές του κ. Αβραμόπουλου θα πάνε στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα πράξει ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος. Η καταγγελία από την πλευρά του των μηχανισμών που στρεφόταν εναντίον της κ. Μπακογιάννη τον φέρνει πιο κοντά στον κ. Αντώνη Σαμαρά έναντι του οποίου μπορεί να κρατήσει μία ευμενή ουδετερότητα.

Μετά την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου η μάχη μπαίνει στην τελική ευθεία με σκληρή σύγκρουση Ντόρας Σαμαρά ο οποίος ήδη από το βράδυ της Δευτέρας έχει αρχίσει και ανεβάζει τους τόνους. Το νέο στίγμα του θα δώσει αύριο στην κεντρική του συγκέντρωση στο Μπάντμιντον. Βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Σαμαρά λένε ότι «η διαλλακτικότητα τελείωσε, θα σηκώσουμε το γάντι που έριξε η κ. Μπακογιάννη στην Κεντρική Επιτροπή. Η πολιτισμένη συμπεριφορά μας και η ενωτική στάση μας είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως αδυναμία». Παράλληλα λένε ότι η εκμετάλλευση από την κ. Μπακογιάννη της δήλωσης Έβερτ ότι θα την στηρίξει δεν τους ανησυχεί. Το ότι οι βαρόνοι του κόμματος και πάλαι ποτέ πολέμιοι του κ. Μητσοτάκη –Έβερτ, Κεφαλογιάννης- τώρα υποστηρίζουν την κόρη του δείχνει απλώς ότι η κ. Μπακογιάννη προσπαθεί να πάρει το κόμμα με όρους παρελθόντος, μηχανισμών, πιέσεων και συναλλαγών. «Εμείς θα δώσουμε το μήνυμα ότι θα αλλάξουμε πραγματικά το κόμμα χωρίς δεσμεύσεις του παρελθόντος» λένε οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: