Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΣΤΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΤΡΙΤΗ
31
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet

Πολιτικά


ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΕΒΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ, 31.-

"Αιχμές κατά του τέως πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως να πάρει θέση στο θέμα της ταμπακιέρας (δηλαδή της στάσης του έναντι της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, για το σκοπιανό) άφησε ο αρχηγός της Ν.Δ. Μ. Εβερτ, με δηλώσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας, για πρώτη φορά, τα όσα αναφέρονται εις βάρος του στο βιβλίο του Θ. Σκυλακάκη, ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε ότι "δεν βοηθά το να συζητάμε για λάθη ή επιτυχίες, την ώρα που το σκοπιανό είναι ανοικτό" και πρόσθεσε ότι "ο λαός δεν αναζητά υπεύθυνους, αλλά λύσεις".

Ο κ. Εβερτ υπενθύμισε μια δήλωση του Γ. Ράλλη, σύμφωνα με την οποία ένας πολιτικός, όταν γράφει ένα βιβλίο, πρέπει να αφιερώνει λίγες σελίδες για τοπως έπεσε, χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες στους συνεργάτες του και αναφερόμενος στις αιτιάσεις Μητσοτάκη, ότι απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση είπε ότι:

"Η δήλωση που είχα κάνει τότε ήταν ξεκάθαρη. Είχα πει ότι θα παραιτηθώ από το βουλευτικό μου αξίωμα, εάν στο όνομα των Σκοπίων περιέχεται ο όρος Μακεδονία. Δεν είχα πει ότι θα ρίξω την κυβέρνηση, ούτε πίεσα τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί". Και διευκρίνισε ότι η στάση του τότε στο σκοπιανό", δεν είχε σχέση με το να ανατραπεί η κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη".

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης

Στο μεταξύ και ενώ οι πάντες τηρούν στάση αναμονής στη Ν.Δ., εν όψει και των δύο εμφανίσεων του τέως πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αύριο στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Σκυλακάκη για το σκοπιανό και μεθαύριο στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που θα παραχωρήσει προσκεκλημένος της ενωσης ξένων ανταποκριτών) ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιάννης Βαρβιτσιώτης ετάχθη εναντίον οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο "Εθνος" (η οποία αποτελεί και την "απάντηση" του στον κ. Γ. Σουφλιά) δήλωσε ότι "αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση". Εχουμε τόσες βασικές ιδεολογικές διαφορές και τόσες διαφορές στην ακολουθητέα πολιτική, ώστε δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Τι θα πρέπει να πράξει η Ν.Δ., εάν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και δεν υπάρχει αυτοδυναμία; Να ζητήσει αμέσως εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας, είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερον σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίσει εκ των προτέρων την ήττα του και έτσι θα διευκολύνει τη νίκη της Ν.Δ.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της Ν.Δ., εάν υπάρξει θέμα μετά τις εκλογές και δήλωσε ότι "η μόνη μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω ότι μπορώ περισσότερο στον τόπο από οποιοδήποτε μετερίζι κληθώ".

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί την κόντρα των κ.κ. Εβερτ και Μητσοτάκη ως συνέχεια μιας προσωπικής βεντέτας δήλωσε ότι "εγώ δεν μετείχα ποτέ ούτε σε ειδύλλια ούτε σε κόντρες και κατά συνέπεια δεν με αφορά το θέμα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: