Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ --- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

ΣΑΒΒΑΤΟ
4
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995
Η πρώτη Ελληνική Εφημερίδα στο Internet


ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

<συνέχεια από την 1η σελίδα>

ΑΘΗΝΑ, 4.- ΓΙΑ "ασύστολο ψεύδος" κατηγόρησε χθες τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν έχει προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να γίνει πρόεδρος της βουλής. Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κατηγόρησε για ανακολουθία τον κ. Μητσοτάκη, αφού το 1993 με δήλωσή του επέρριπτε την ευθύνη της ματαίωσης του συμβουλίου αρχηγών στον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπως κάνει σήμερα.

Οι χθεσινές απαντήσεις τόσο του κ. Ράλλη όσο και του κ. Καραμανλή, είναι σαφές πως δίνουν άλλη διάσταση και άλλη ένταση στξην αντιπαράθεση καραμανλικών - μητσοτακικών μέσα στη ΝΔ. Η αντιπαράθεση αυτή κατά τα φαινόμενα θα έχει διάρκεια με απροσδιόριστο το τελικό αποτέλεσμα: Ποιά τάση δηλαδή θα κυριαρχήσει στη συντηρητική παράταξη. Η αν οι δύο τάσεις οδηγηθούν τελικά σε ρήξη και διάσπαση.

Καραμανλής

Με γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε στον τύπο και αποδίδεται σε πηγές προσκείμενες στον τέως πρόεδρο της Δημοκραίας Κωνσταντίνο Καραμανλή διευκρινιζόταν χθες ότι "το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι ένα άτυπο όργανο το οποίο δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Κατά συνέπεια ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να το συγκαλέσει από οποιονδήποτε και αν ζητηθεί ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων είναι υποχρεωμένοι, καλούμενοι να προσέλθουν".

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση του Ιανουαρίου 1993, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως μετά την άρνηση του κ. Παπανδρέου να προσέλθει, βολιδοσκοπήθηκαν από την προεδρία της δημοκραίας οι κυρίες Παπαρήγα και Δαμανάκη, οι οποίες δήλωσαν ότι μετά την άρνηση του κ. Παπανδρέου δεν θα είχε έννοια η σύσκεψη των αρχηγών. Κατόπιν αυτού ματαιώθηκε η σύσκεψη.

Αλλωστε - υπογραμμίζεται - την ίδια άποψη είχε τότε και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δήλωσή του, της 29.1.1993 επέρριψε την ευθύνη της ματαίωσης της σύσκεψης στον κ. Παπανδρέου και όχι στον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, όπως το κάνει σήμερα.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, απαντώντας στη δήλωση κύκλων που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή ανέφεραν:

- Αναμείνατε απάντηση στη συζήτηση της Δευτέρας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη βουλή.

Ράλλης

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης απαντώντας στο περιστατικό που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή το 1981 ο τέως πρωθυπουργός του είχε προτείνει τη θέση του προέδρου της βουλής, το διέψευσε κατηγορηματικά τονίζοντας πως "πρόκειται περί ασυστόλου ψεύδους" και επικαλέστηκε το ημερολόγιό του το οποίο δημοσίευσε στο βιβλίο του "Ωρες ευθύνης".

Ο κ. Ράλλης υπογράμμισε πως τότε ήταν απαισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών. "Αλλωστε - πρόσθεσε - αν ήθελα στον κ. Μητσοτάκη να προτείνω να γινει πρόεδρος της βουλής θα το έκανα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου όταν συναντηθήκαμε, μείναμε μαζί 4 ώρες περίπου. Δεν θα του τηλεφωνούσα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στα Χανιά. Επαναλαμβάνω ότι όσα είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια".

Ο τέως πρωθυπουργός κ. Κωνστατίνος Μητσοτάκης απαντώντας μέσω του γραφείου τύπου του στις δηλώσεις του κ. Γεωργίου Ράλλη δήλωσε πως "το περιστατικό συνέβη όπως ακριβώς το περιέγραψα".

Ο Εβερτ

Εξάλλου με απόπειρα ευφυολογήματος, που κατέληξε σε ανούσια αντίδραση, ο κ. Εβερτ προσπάθησε χθες να απαντήσει σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σε ερώτηση αν τον ενόχλησε η εμφάνιση του επιτίμου, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

"Οχι. Απλώς με ρώτησε ένα μικρό παιδάκι, της θυρωρού μου ο γιός. Αφού δεν φταίμε για το σκοπιανό όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα, θα πρέπει να φταίει η μάνα μου η θυρωρός".

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μ. Αθανασάκης τόνισε πως σε ό,τι αφορά το συμβούλιο αρχηγών και τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "τα γεγονότα είναι όπως έχουν περιγραφεί στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας". Και πρόσθεσε:

"Τώρα μιας και θέσατε το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης είδα ότι εν μέσω άλλων πραγμάτων, έκανε εισαγωγικά και μια σειρά επιθέσεων στην κυβέρνηση για θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν νομίζω ότι οι θέσεις του αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Πολύ περισσότερο αφού έχει κριθεί η δική του πολιτική σ' όλα τα θέματα. Και αναφέρομαι και στις θέσεις του για το σκπιανό και στις θέσεις του σε σχέση με τη συμφωνία "πακέτο" για την Τουρκία και για όσα αναφέρει για τα ελληνοαλβανικά. Αλλά νομίζω ότι σε σχέση με τη χθεσινή συνέντευξη, μάλλον τις ερωτήσεις σας κυρίως θα πρέπει να τις απευθύνετε στη Νέα Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: