Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σαρωτικές αλλαγές στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με επαναφορά έμπειρων στελεχών


Νέα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Σέχτας Επαναστατών» δημιουργεί η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει τη νύχτα της Πέμπτης, που κάποιοι στην ΕΛ.ΑΣ. βίωσαν ως τη δική τους νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, σε ριζικό ανασχηματισμό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η αιφνίδια καρατόμηση των επιτελών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), της Αντιτρομοκρατικής κατά το κοινώς λεγόμενο, και η επαναφορά στη δράση δέκα έμπειρων αξιωματικών- οι οποίοι είχαν ενεργό συμμετοχή στην αποκαθήλωση των δύο ιστορικών ένοπλων οργανώσεων, αλλά επί υπουργίας Πολύδωρα κρίθηκε σκόπιμο να στελεχώσουν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου- σηματοδοτούν την πρόθεση της νέας ηγεσίας να υπάρξει επανεκκίνηση των σχετικών ερευνών, ορίζοντας ως σημείο μηδέν και νέα αφετηρία το θερμό καλοκαίρι του 2002.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, οι κυοφορούμενες αλλαγές στον τομέα της αντιτρομοκρατικής πολιτικής αποσκοπούν στην εμβάθυνση των σχέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα όμως από τη λεπτομερή χάραξη των χωρικών τους ορίων και τον σαφή διακανονισμό των περιοχών ευθύνης τους.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να αναλάβει καθοριστικό ρόλο η ΕΥΠ στις έρευνες για την αντιμετώπιση των νέων ένοπλων ομάδων που δρουν στην Ελλάδα, με βασική πρόνοια ωστόσο να αποκλεισθούν οι επιζήμιες φιλονικίες, οι προστριβές και τα φαινόμενα αλληλοϋπονόμευσης που παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν μεταξύ της Κατεχάκη και της Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: