Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η μυρωδιά πρόδωσε τον στραγγαλιστή του Κλίβελαντ Τουλάχιστον 11 γυναίκες είχε σκοτώσει και θάψει μέσα στο σπίτι του

Ο Άντονι Σόουελ είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού. Πώς λοιπόν κατάφερε να σκοτώσει τουλάχιστον 11 γυναίκες και να διαφεύγει τόσο καιρό από τις αρχές; Φταίει που τα θύματα ήταν όλα φτωχές μαύρες γυναίκες, λένε μέλη των οικογενειών τους, τονίζοντας πως, αν τα θύματα ήταν λευκές και είχαν λίγα χρήματα, οι αρχές δεν θα είχαν δείξει τέτοια αδιαφορία.

Ακόμη και αφού τα 11 πτώματα απομακρύνθηκαν από το σπίτι της φρίκης του Άντονι Σόουελ, η δυσωδία δεν λέει να φύγει. Για χρόνια γείτονες και δημοτικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πως η δυσωδία από σάπιο κρέας δεν έβγαινε από το σπίτι του, αλλά από το διπλανό εργοστάσιο λουκάνικων. «Ξοδέψαμε 10.000

δολάρια, βάλαμε νέα φίλτρα για το λίπος και νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις. Όμως η μυρωδιά επέμενε», λέει η Ρενέ Κας, συνιδιοκτήτρια του οικογενειακού εργοστασίου. «Ξέραμε ότι δεν οφειλόταν σε μας. Το καλοκαίρι ήταν τρομερή».

Ο Σόουελ, 50 χρονών, πρώην πεζοναύτης που είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για απόπειρα βιασμού, αποκαλείται πλέον «ο στραγγαλιστής του Κλίβελαντ» και, αν καταδικαστεί για τους φόνους, αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου. Ο ιατροδικαστής λέει πως οκτώ από τις 11 νεκρές μαύρες γυναίκες που βρέθηκαν στο σπίτι του ή θαμμένες στον πίσω κήπο του, είχαν στραγγαλιστεί. Η αποσύνθεση δύο άλλων πτωμάτων είναι πολύ προχωρημένη για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου. Και από το ενδέκατο θύμα, το μόνο που απομένει είναι ένα κρανίο που βρέθηκε τυλιγμένο σε μια χαρτοσακούλα μέσα σ΄ έναν κουβά στο υπόγειο. Οι γυναίκες αυτές είναι νεκρές ώς και τεσσεράμισι χρόνια- αλλά μία μπορεί να σκοτώθηκε πριν από μόλις τρεις εβδομάδες. Η αστυνομία σχεδιάζει τώρα να κατεδαφίσει το τριώροφο σπίτι, που ο Σόουελ είχε νοικιάσει από τη θετή μητέρα του μετά την αποφυλάκισή του, το 2005, μήπως υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Οι καταγγελίες
Η αστυνομία αγνόησε όχι μόνο τη δυσοσμία, αλλά και δύο επεισόδια που σημειώθηκαν στο σπίτι. Η Γκλάντις Ουέιντ κατήγγειλε ότι στις 8 Δεκεμβρίου ο Σόουελ τη γρονθοκόπησε και την έσυρε στο σπίτι του, όπου προσπάθησε να τη στραγγαλίσει, αλλά εκείνη ξέφυγε. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτε. Μια άλλη γυναίκα είχε καταγγείλει στις 22 Σεπτεμβρίου ότι ο Σόουελ αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει και ότι τη βίασε όταν έχασε τις αισθήσεις της. Η αστυνομία χρειάστηκε 37 ημέρες για να κάνει κάτι. Όταν εμφανίστηκαν, την προηγουμένη εβδομάδα, για να συλλάβουν τον Σόουελ, οι αστυνομικοί βρήκαν τα δύο πρώτα πτώματα στο λίβινγκ-ρουμ. Ο Σόουελ συνελήφθη στον δρόμο δύο ημέρες αργότερα. «Αν ήμασταν λευκοί, θα είχαν τρέξει από την πρώτη στιγμή», λέει ο Ρόμπερτ Τσονς, ένας οικοδόμος που μένει στη γειτονιά του Σόουελ.
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: