Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


«Το δημόσιο ήθος κερδίζεται καθημερινά. Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Για έναν πολιτικό η ακεραιότητα είναι προϋπόθεση, δεν φτάνει να είναι απλά νόμιμος»

«Πρέπει να παψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας, να ξαναβρούμε την ιδεολογική μας ταυτότητα, να ξανακερδίσουμε την κοινωνία και τις διαχρονικές μας αξίες».

«Ο πήχης του δημοσίου ήθους θα πάει πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα, που πλήγωσαν όλους και αφορούν πολύ λίγους»

«Σκεφτείτε ποιός μπορεί να εκφράσει τις παραδοσιακές αξίες, να φέρει πίσω τον πυρήνα των οπαδών, που χάσαμε, ποιός θα πει "όχι" σε ένα σχέδιο Ανάν, όπως είπε ο Καραμανλής.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πάψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας. Να ξαναβρούμε την ιδεολογική μας ταυτότητα, να κάνουμε σημαία μας τις ιδέες μας. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς να υπερασπιστούμε τις αξίες που έκαναν την Ελλάδα και αυτή την παράταξη μεγάλη. Πρέπει να συνθέσουμε τις αξίες μας με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες. Ιδέες όπως η ανταγωνιστικότητα, η διάχυση των ευκαιριών, ο ρόλος της μεσαίας τάξης. Η δημόσια συζήτηση σε όλες τις χώρες που ξέσπασε η κρίση γίνεται γι’ αυτές τις ιδέες»

Οι άνθρωποι που μας ψήφισαν το 2004 και το 2007 δεν προσχώρησαν σε άλλο στρατόπεδο, παραμένουν κοντά στις ιδέες μας, μας εγκατέλειψαν, αλλά παραμένουν δίπλα μας και αυτούς οφείλουμε να φέρουμε πίσω κατά προτεραιότητα. Τότε και μόνο τότε θα κερδίσουμε και τον μετακινούμενο ψηφοφόρο, όπως συμβαίνει σε ένα μεγάλο κόμμα που έχει αέρα της νίκης. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τον οριακό ψηφοφόρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: