Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τσέχοι στρατιώτες με διακριτικά των Ναζί στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αφγανιστάν

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις Τσέχοι στρατιώτες που υπηρετούσαν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αφγανιστάν μετά την αποκάλυψη ότι είχαν τοποθετήσει στα κράνη τους τα διακριτικά ταγμάτων των SS.

Φέρεται να επιχειρήθηκε συγκάλυψη για το περιστατικό που ήλθε στο φως από τις σελίδες της τσεχικής καθημερινής εφημερίδας Mlada Fronta Dnes.

Ο Τσέχος υπουργός Αμυνας Μάρτιν Μπάρτακ δήλωσε ότι η συμπεριφορά των στρατιωτών είναι απαράδεκτη και έδωσε άμεση διαταγή να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

«Δεν υπάρχει χώρος στο στρατό για ανθρώπους που σκέφτονται κατ' αυτό τον τρόπο» ανέφερε.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο διοικητής των στρατιωτών έως ότου διενεργηθεί έρευνα σχετικά με το ρόλο του στην υπόθεση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι επιχείρησε να συγκαλύψει το όλο θέμα για να προστατεύσει τους στρατιώτες.

Ο Τσέχος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι θα διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα, σημειώνοντας ότι εάν οι κατηγορίες για επιχειρούμενη συγκάλυψη είναι αληθείς, τότε θα υπάρξει βαρύτατη τιμωρία.

Κατά πληροφορίες ο Μάρτιν Μπάρτακ είχε πρόσφατα παρασημοφορήσει τους στρατιώτες κατά την επιστροφή τους από το ανατολικό Αφγανιστάν.

www.tovima.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: