Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επικρίσεις Κάστρο για Ομπάμα




Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν μπορεί "να αντισταθεί στον πειρασμό να πιέζει και να απειλεί", ενώ η κυβέρνησή του προσπαθεί, σύμφωνα πάντα με τον Κάστρο, να επιβάλλει δεξιές κυβερνήσεις - συμμάχους των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

"Ο αμερικανικός λαός δεν είναι ένοχος, είναι το θύμα ενός ανυπόφορου συστήματος και --αυτό είναι το χειρότερο-- ήδη ασύμβατου με τη ζωή της ανθρωπότητας", γράφει ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, 83 ετών, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο.

"Ο έξυπνος και ατίθασος Ομπάμα, που έζησε την ταπείνωση και τον ρατσισμό στην παιδική και νεαρή του ηλικία το καταλαβαίνει. Όμως, ο Ομπάμα που εκπαιδεύθηκε και μπλέχθηκε σε ένα σύστημα, οι μέθοδοι του οποίου τον οδήγησαν στην προεδρία των ΗΠΑ, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να πιέζει, να απειλεί και να εξαπατά τους άλλους", συνέχισε ο Κάστρο.

"Προτού ο Ομπάμα τελειώσει την θητεία του θα υπάρχουν 6 ή 8 δεξιές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική, σύμμαχοι της υπερδύναμης", προβλέπει ο Κάστρο, την ώρα που η συγκεκριμένη περιοχή κυβερνάται σχεδόν αποκλειστικά από αριστερές κυβερνήσεις, που υποστηρίζουν την άρση του εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Ο Κάστρο κατηγόρησε για μία ακόμα φορά την Ουάσινγκτον ότι υποστηρίζει το πραξικόπημα στην Ονδούρα και ότι θέλει να κάνει το ίδιο και στη Βενεζουέλα με την υπογραφή στο τέλος Οκτωβρίου μιας συμφωνίας με την Κολομβία, για να μπορούν οι ΗΠΑ να χρησιμοποιούν επτά από τις στρατιωτικές της βάσεις.

/www.ant1online.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: