Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

20 παιδιά με συμπτώματα σαλμονέλας σε παιδικό σταθμό

Ένα στα δέκα παιδιά που φιλοξενούνταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου παρουσίασαν έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Όπως αποδείχθηκε, τέσσερα από αυτά είχαν προσβληθεί από παθογόνο στέλεχος σαλμονέλας.

Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν το περασμένο Σάββατο σε συνολικά 20 παιδάκια από τέσσερα τμήματα του παιδικού σταθμού, από τα οποία οκτώ χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Βόλου και ήδη είναι καλά στην υγεία τους… Σε τέσσερις από τις περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι η γαστρεντερίτιδα οφειλόταν σε παθογόνο στέλεχος σαλμονέλας κι αυτό ανάγκασε τον Οργανισμό Κέντρου Παιδιού του δήμου Βόλου να κλείσει για μια ημέρα τον παιδικό σταθμό που φιλοξενεί 200 παιδιά.

Η διεύθυνση Υγιεινής έκανε έλεγχο στον παιδικό σταθμό και έλαβε δείγματα νερού και τροφίμων που εξετάζονται εργαστηριακά ενώ προληπτικά θα γίνει και δεύτερη απολύμανση. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του δήμου υποστηρίζουν ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τα παιδιά να είχαν προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα σε κάποιο παιδικό πάρτι και να κόλλησαν το μικρόβιο στα υπόλοιπα.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: