Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Το 15νθήμερο της κρίσης




Πυλαία με ΠΑΟΚ, ξανά Πυλαία με ΠΑΟΚ, Βελιγράδι με Παρτιζάν και ΣΕΦ με ΠΑΟ. Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα το πρόγραμμα αυτό θα έμοιαζε με βουνό και θα χαρακτηριζόταν "Γολγοθάς", αλλά όχι για τον φετινό Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τη προσπάθεια τους για ένα σερί τεσσάρων νικών που θα τους φέρει εκεί που πρέπει. Δηλαδή στη κορυφή της Α1 και σε θέση ισχύος στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκα. Ο Τζος Τσίλντρες θα ενισχύσει αυτή τη προσπάθεια, όπως και ο Γιοτάμ Χαλπερίν, ενώ αντίθετα ο Πάτρικ Μπέβερλι θα μείνει εκτός δράσης, λόγω του τραυματισμού του στους προσαγωγούς.

Ξεκινάει ο Τζος

Ο Αμερικανός ήδη ξεκίνησε θεραπεία για να ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη, αλλά υπολογίζεται πως θα μείνει για 20 μέρες εκτός αγωνιστικών χώρων. Θα χάσει, λοιπόν και τα τέσσερα κρίσιμα ματς, κάτι που σημαίνει πως ο Γιοτάμ Χαλπερίν, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Ο Ισραηλινός θα δηλωθεί στην Α1 και θα παίξει τόσο στο ντέρμπι, όσο και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, μένει να δούμε αν θα αγωνισθεί τη Τετάρτη στον αγώνα Κυπέλλου στη Πυλαία, ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει ξεπεράσει τα συμπτώματα της γρίπης των χοίρων και μάλιστα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο Γιαννάκης θα είναι αυτός που θα κρίνει αν είναι έτοιμος να βοηθήσει, ή αν χρειάζεται μερικές μέρες ακόμα για να βρει το ρυθμό του, που όπως είναι λογικό τον έχασε μετά από μια εβδομάδα απουσίας.

Το θέμα Ούειφερ Ο "Δράκος" επίσης θα δώσει έμφαση στην υποστήριξη του Βον Ούειφερ, ο οποίος μετά το θάνατο του παππού του δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέμα αλλαγής του Αμερικανού δεν υφίσταται και βεβαίως όταν υπάρχει ένας παίκτης με τέτοια προσόντα, πρέπει να βρεθεί τρόπος να τα αναδείξει. Σαφώς θα πρέπει και αυτός να δουλέψει σκληρά, ώστε να προσαρμοστεί στα Ευρωπαϊκά δεδομένα του μπάσκετ, καθώς μέχρι στιγμής είναι εμφανές πως έχει πρόβλημα. Αν μπορέσει στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, να αφήσει το στίγμα του, τότε ίσως ανοίξει το δρόμο προς τη καθιέρωση του στο ρόστερ του Θρύλου.
www.gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: