Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κολομβία: Κατάσχεση 1,5 τόνων κοκαΐνης

Πάνω από 1,5 τόνους κοκαΐνης κατέσχεσε σε τρεις επιχειρήσεις της η αστυνομία της Κολομβίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν πάνω από 1,5 τόνους κοκαΐνης σε τρεις επιχειρήσεις στην βόρεια παράκτια πόλη της Καρταχένα στην Καραϊβική, στα βορειοανατολικά και στη ζούγκλα στα νοτιοανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Στελέχη των δυνάμεων δίωξης ναρκωτικών ανακάλυψαν 942 κιλά κοκαΐνης-συνολική αξίας 49 εκατ. δολαρίων-μέσα σε ένα όχημα 4χ4 κοντά στο λιμάνι της Καρθαγένης, ποσότητα που θα φορτωνόταν σε ένα από τα εμπορικά πλοία, που δένουν στον διαμετακομιστικό αυτόν κόμβο, τονίζει στο ανακοινωθέν της η αστυνομία, η οποία δεν διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της ανακάλυψης.

Επιπλέον, στη βόρεια επαρχία Νόρτε ντε Σαντανδέρ, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, κατασχέθηκαν 432 κιλά κοκαΐνης και άλλα 307 κιλά βρέθηκαν σε πλοιάριο στην Λα Πριμαβέρα, στη ζούγκλα στα νοτιοανατολικά της χώρας, στην επαρχία Βιτσάδα.

Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τη Μάχη κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (ONUDC) η Κολομβία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή κοκαΐνης με εξαγωγές περίπου 430 τόνων, που ισοδυναμεί με τη μισή παγκόσμια παραγωγή.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: