Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Στους δρόμους οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου




Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι σήμερα οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, την ώρα που το υπουργικό συμβούλιο θα συζητά το νομοσχέδιο Ραγκούση για τις αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων στο δημόσιο.

Το πρωί οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου θα κάνουν πορεία από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα, ενώ τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα πάρουν, την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι των Stage.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή των συμβάσεων έργου και αντικατάστασή τους από συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, από το Ταμείο θα απομακρυνθούν περίπου 500 άτομα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος εργαζομένων Αττικής, Νίκος Χατζόπουλος, κατήγγειλε, μέσω ΑΝΤ1, τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν στην μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων. Το πρόβλημα παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, που επισκέφτηκε κεντρικό υποκατάστημα συντάξεων του ΙΚΑ, που δέχεται καθημερινά 1.300 άτομα.

Ο πρόεδρος συμβασιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Κώστας Πλαστήρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα στην εργασία, θέλουμε να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου με προεδρικό διάταγμα.

www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: