Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ρόμαν Αμπράμοβιτς Το «παιχνίδι» του ρώσου μεγιστάνα δεν είναι έτοιμο


Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αδημονεί καθώς η ναυπήγηση της αξίας 347 εκατ. ευρώ θαλαμηγού του «Εκλειψη.ΛΟΝΔΙΝΟ O άνθρωπος «που έχει τα πάντα» το ήθελε για δώρο πριν από την Πρωτοχρονιά του 2010. Το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, η πολυτελέστατη θαλαμηγός «Εκλειψη» («Εclipse»), επρόκειτο να παραδοθεί στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στις 22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά την παραγγελία του από τον ρώσο μεγιστάνα, το μήκους 167 μέτρων γιοτ έχει ξεπεράσει το χρονοδιάγραμμα, την ώρα που η υπομονή του μεγιστάνα εξαντλείται. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τους κατασκευαστές ότι δεν θα καταβάλει την τελευταία δόση για το μεγαθήριο των 347 εκατ. ευρώ.

Τα γερμανικά ναυπηγεία έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι η «Εκλειψη» θα είναι έτοιμη εντός της επόμενης χρονιάς. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον 43χρονο ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι είναι μήπως δεν προλάβει να ταξιδέψει με το νέο του απόκτημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στη Νότια Αφρική.

Κάποια ζητήματα με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και κάποιες τελευταίες «λεπτομέρειες» στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων φαίνεται ότι θα μεταθέσουν για λίγο ακόμη, ίσως ως τον Φεβρουάριο, την παράδοση του σκάφους.

Η ονοματοδοσία δεν έγινε τυχαία, αφού με την κατασκευή του θα «επισκιάσει», σαν το σκοτάδι που πέφτει στη Γη κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, κάθε άλλη θαλαμηγό. Θα είναι τουλάχιστον έξι μέτρα μακρύτερο από το μεγαλύτερο ως σήμερα ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στον πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Η «Εκλειψη» θα διαθέτει πλήρωμα 60 ατόμων. Λέγεται μάλιστα ότι η οροφή πάνω από την κύρια κρεβατοκάμαρα θα είναι αναδιπλούμενη ώστε να μπορεί να απολαμβάνει ο ρώσος μεγιστάνας τον έναστρο ουρανό μαζί με την 26χρονη φίλη του Ντάρια Ζούκοβα. Ωστόσο το περιβάλλον του κ. Αμπράμοβιτς διαψεύδει φήμες που ήθελαν το σκάφος να είναι εξοπλισμένο με «ηλεκτρονική ασπίδα» για την αποτροπή επιθέσεων, καθώς επίσης και την ύπαρξη μίνι υποβρυχίου για διαφυγή σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

www.tovima.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: