Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ


Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του κόμματος, μπορούν ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα από αυτά που υπάρχουν στο σχετικό πίνακα, ανεξάρτητα από τον Δήμο που ψηφίζουν στις Εθνικές εκλογές και ανεξάρτητα από την περιοχή της τοπικής οργάνωσης που είναι ήδη εγγεγραμμένοι – εάν είναι ήδη μέλη του κόμματος -.
ΙΙΙ. Διαδικασία ψηφοφορίας

Α. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Β. Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. (ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ)*

Στη συνέχεια παραδίδει το έντυπο, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητά του, στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί και διαγράφει τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του. Περαιτέρω, ο ψηφοφόρος καταβάλλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για τον σκοπό αυτόν το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό και προχωρεί στο μέρος της αίθουσας, όπου βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, για ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει την ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής ή το διαβατήριο, ακόμη και αν αυτό έχει λήξει ή την άδεια οδήγησής του. Ο Πρόεδρος ή το μέλος της Επιτροπής που έχει αναλάβει τα σχετικά καθήκοντα καταχωρίζει τα στοιχεία του εκλογέα στην κατάσταση των ψηφισάντων, αφού επιβεβαιώσει ότι έχει προηγουμένως καταβάλει το προβλεπόμενο κατά τ’ ανωτέρω ποσό της επιβεβαίωσης ή απόκτησης της ιδιότητας του μέλους για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Σε κάθε ψηφοφόρο παραδίδεται φάκελος, ο οποίος έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια του παραδίδονται τα ψηφοδέλτια, με την υπενθύμιση ότι δεν τίθεται σταυρός προτίμησης. Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και τον ρίχνει στην κάλπη. Ο ψηφοφόρος αποχωρεί, αφού παραλάβει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία του και υπογράψει στην κατάσταση των ψηφισάντων.

Δ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής – συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών τους - του υπευθύνου για την εγγραφή ή επιβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο με την είσπραξη του τέλους συμμετοχής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: