Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ



Η νίκη στο ματς της Λιέγης κόντρα στη Σταντάρ ( 21.45, ΝΕΤ) μπορεί να μην είναι το απόλυτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, αλλά, αν τελικά έρθει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα του σφραγίσει από τώρα την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία, παράλληλα με πιθανή «ερυθρόλευκη» νίκη, επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και κερδίσει η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» την Άλκμααρ. Στην περίπτωση αυτή, η ομάδα θα φτάσει τους 9 βαθμούς και θα έχει προκριθεί και μαθηματικά (αφού η Άλκμααρ θα μείνει στους 2 και η Σταντάρ στον 1).

Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Ολυμπιακός θα παραμείνει σε θέση ισχύος ακόμα ίσως και με ήττα –αρκεί να μην κάνει το «διπλό» η Άλκμααρ, πράγμα θεωρητικά απίθανο-, ενώ τον βολεύει αφάνταστα και η ισοπαλία.

Ο Ζίκο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ισχυρό κέντρο, με εντολή να πρεσάρει δυνατά η ομάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμή και να εκμεταλλευτεί τα εμφανή κενά που παρουσιάζει η Σταντάρ όταν δέχεται κόντρα επίθεση.

Το καλό για τον Βραζιλιάνο τεχνικό είναι ότι θα έχει και πάλι κάποια ισχυρά ατού στα χέρια του, όπως είναι ο Ντουντού και ο Μαρέσκα, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Λεντέσμα.

Πιθανή ενδεκάδα: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: