Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Καθυστερούν οι τοποθετήσεις Κενές παραμένουν δεκάδες καίριες θέσεις για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής

«Έμφραγμα» παρατηρείται στη λειτουργία της κρατικής μηχανής εξαιτίας της καθυστέρησης στην τοποθέτηση στελεχών σε θέσεις ευθύνης, βάσει της ανοιχτής διαδικασίας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Από τους 88 γενικούς και ειδικούς γραμματείς έχουν τοποθετηθεί μόνο 16, με αποτέλεσμα σε πολλά πόστα να βρίσκονται πρόσωπα που τοποθέτησε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Σύμφωνα με τα Νέα, η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανέτοιμη να υποδεχτεί τόσο μεγάλο όγκο βιογραφικών υποψηφίων για τις θέσεις ευθύνης -23.000 βιογραφικά για 88 θέσεις- με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει η όλη διαδικασία.

Παράλληλα, ορισμένες από τις 16 τοποθετήσεις γενικών και ειδικών γραμματέων έχουν προκαλέσει συζητήσεις, καθώς αφορούν σε στελέχη που είτε ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών των υπουργών είτε σε έναν ευρύτερο κύκλο γνωστών και φίλων της ηγεσίας του κόμματος.

Ωστόσο, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, αφού όλοι οι υπουργοί έχουν αποστείλει στον πρωθυπουργό τις προτάσεις τους -έναν κατάλογο με 5 ονόματα- για κάθε θέση και τώρα αυτό που απομένει είναι ο Γ.Παπανδρέου να κάνει την τελική επιλογή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ανακοινωθούν κάποιοι διορισμοί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. Στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου δήλωσε, πάντως, στα Νέα ότι «τον πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει μια καλή στελέχωση, όχι μια γρήγορη στελέχωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: